Čovek iz Zagreba poslao ekipu da napravi haos na beogradskom derbiju? Beogradom kruže novi detalji sastanka iz elitnog hotela (7. decembra), dva igrača razlog ove akcije INFO)

utakmica

Foto: Telegraf-rs

Odavno je poznato da se frakcije navijača ne bore za prevlast na južnoj tribini zbog najbolje pozicije za navijanje već zbog najbolje pozicije za odlučivanje i profitiranje. To potvrđuju i najnovije informacije da neredi na 156. Večitom derbiju nisu izbili zbog preuzimanja tribine, već zbog onoga što je mnogo isplativije.

Sve je, prema teoriji koja ozbiljno kruži gradom, a koju bi trebalo uzeti sa velikom rezervom, dobro isplanirano i pripremljeno 7. decembra u eminentnom hotelu na Novom Beogradu.

Tada se na tajnom sastanku okupilo nekoliko Hrvata sa pojedinim navijačima Partizana. Pomenute Hrvate, koji će kasnije biti glavni izazivači nereda na derbiju, zbog čega su i uhapšeni, navodno je predvodio I. Đ. On je hrvatskim organima gonjenja dobro poznat i do sad je osuđivan zbog različitih krivičnih dela.

[adsenseyu5]

Njihov cilj je navodno bilo preuzimanje prodaje dvojice fudbalera Partizana zbog čega je i došlo do pripremanja nasilja. Kojih, za sada nije poznato.

Činejnica je da je  Fudbalski klub Partizan poslednjih godina pokušao da raščisti veze sa tamnim transfer vezama koje su znale da budu uključene u Humskoj i da je taj posao očigledno jako teško uraditi, jer je menadžerske hijene opasno vrzmaju oko najvećih kluba sa ovih prostora.

Zbog svega što se kasnije odigralo, po sportskim kuloarima sve više se vodi priča o povratku na stadion JNA ljudi koji su, ne tako davno, imali velikog udela u prodaji igrača crno-belih. S tom razlikom što su sad, kako saznajemo, udruženi sa hrvatskim “biznismenima”.

PAKLENI PLAN: Platili hrvatskim huliganima da izazovu nerede velikih razmera i sruše Vučića!?

Ekipi huligana koja se organizovala tog kobnog decembra usred Beograda, a svoje namere pokušala da sprovede u 15. minutu derbija, sada je zaprećena kazna zatvora od 12 godina. Njihov identitet otkriven je samo dan posle utakmice. Očekuje se da na saslušanju kažu dosta toga što je i dalje pod velom misterije kada su u pitanju razlozi napada na vodeću frakciju navijača Partizana.

U pitanju su Ivan Mišković, Stjepan Mihovilović, Hrvoje Baković, Jakov Podrug, Ante Firić i Damir Tovarović, kao i Ante Firić oko kojeg se prvo digla velika frka, s obzirom na to da je njegova lična karta završila u rukama navijača sa juga, što su oni i objavili na Fejsbuku.

Među njima je bio i jedan od poznatijih MMA boraca iz Hrvatske, Damir Tovarić. On je profi borac, a sada se okušao i u huliganskim tučama, gde se nije baš najbolje pokazao. Kao, uostalom, ni u profi ringu, gde je poražen u jedine dve borbe koje je imao.

[adsenseyu1]

Zanimljivo je i da je jedan od huligana, koji je bio najteže povređen, pobegao sa VMA.

Krvave slike sa derbija obišle su svet i ostaće upamćen kao jedan od najvećih i najbrutalnijih međusobnih sukoba na Jugu u istoriji tribine. Hrvati koji su došli sa sada sve jasnijom namerom, završili su prebijeni, krvavih glava, naduveni od pesnica, sprženi od baklji i goli! Neki od njih izbačeni su na atletsku stazu sa tribine čak i bez donjeg veša!

Informacije da su strani državljani učestvovali u neredina na južnoj tribini tokom 156. večitog derbija potvrdili su odmah i iz Partizana.

ZAKON HULIGANA: Zašto su prebijeni vinovnici incidenta na derbiju skinuti DO GOLE KOŽE

– To su bili državljani Republike Hrvatske koji nikada ranije nisu bili na stadionu Partizana. Oni su bili iznajmljeni, kikboks klub iz Splita, koji su došli sa crno-belim obeležjima i počeli da biju sve oko sebe. Ko ih je angažovao, nije poznato – rekao je novinar Partizan TV-a, Željko Pantić.

Nedugo potom svoj ”glas” pustili su i navijači crno-belih.

– Juče je u toku derbija napadnut Jug (ne samo Alkatraz nego i ostale grupe) od strane domaćih izdajnika i hrvatskih plaćenika. Priče kako je Jug napadnut zbog paljenja zastava Jang bojs i Vandal bojs su netače, zastave su stajale gde i ostale i nisu zapaljene – stoji u saopštenju.

[adsenseyu5]

– Ta priča da su zapaljene je laž i služila je samo kao paravan za napad i dalje kriminalne i političke igre. Ovo su Hrvati koji su plaćeni da dođu da napadnu Jug i Grobare – navodi se.

Nakon svih ovih objava, stigla je još jedna – iz Ministarstva spoljnih poslova Hrvatske, koje je priznalo da su četvorica njhovih državljana divljali na utakmici u Humskoj.

stadion

Foto: Printscreen/youtube

Nijedna od tih osoba, navode, nije zatražila konzularnu pomoć Ambasade Hrvatske u Beogradu.

TEŠKA SAOBRAĆAJNA NESREĆA U NIŠU: Policijsko vozilo zabilo se u izlog radnje, ima povređenih (FOTO)

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Izvor: telegraf.rs)

[adsenseyu2]

1 Comment on "Čovek iz Zagreba poslao ekipu da napravi haos na beogradskom derbiju? Beogradom kruže novi detalji sastanka iz elitnog hotela (7. decembra), dva igrača razlog ove akcije INFO)"

  1. to su priče za malu decu signal je bio pirotehnika sa severa napad na južnu tribinu,narko karteli koje zauzimanje juga.kad se zna tko su nalogodavci.samo šta ćeš kad us u samopm vrhu države,nije ni čudo vučko odjednom po turneji po svetu ahahhaha

Comments are closed.