Centri duboke moći u SAD spremaju Srbiji “Rambuje 2”!

Vašington

Foto-ilustracija: Wikipedia/Architect of the Capitol, pixabay.com

Bivši šef diplomatije SRJ, Živadin Jovanović smatra da je veliki problem predsednika SAD Donalda Trampa što još uvek nije uzeo sve komande predsednika u svoje ruke.

– Zapad ucenjuje Srbiju da će potpaliti novu vatru na Balkanu ako ne priznamo (tzv.) Kosovo. Tramp želi dobre odnose sa Rusijom i Kinom, ostao je privržen svojim predizbornim obećanjima, ali je njegov veliki problem što još uvek nije uzeo sve komande predsednika u svoje ruke.

-Tako centri duboke moći u SAD i Nemačka hoće da prinude Srbiju da sa 20 godina zakašnjenja prihvati sve ono što su tražili u Rambujeu. Oni se boje rastuće moći Rusije i Kine i jačanja njihovog prisustva na Balkanu jer vide da im globalni odnos moći ne ide naruku i hoće da to zaustave. Pretnje ne smeju da nas pokolebaju – izjavio je Jovanović.

BOŠNJACI OVU PRIČU KRIJU KAO ZMIJA NOGE: Alija Izetbegović je bio Srbin, evo kako se prezivao

Podsetimo, juče je američki profesor Edvard P. Džozef izjavio da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić biti smenjen kao još jedan problematičan političar, ako ne prizna lažnu državu Kosovo.

Njegovu izjavu prokomentarisao je u emisiji „Dobro jutro Srbijo“ i vojno-politički komentator, Miroslav Lazanski.

Lazanski smatra da se radi o nekoj vrsti sondaže.

BILA JE TO EMOTIVNA ODLUKA: Gerhard Šreder o bombardovanju Srbije 1999. godine

– Ovo je bezobrazluk, da jedan analitičar upućuje takvu poruku jednom predsedniku. Ovo zvuči kao pretnja, i onda se Amerikanci čude što nisu popularni u svetu. Ovo je vrsta neke sondaže. Nije ovo stav Amerike, ovo je privatna izjava ličnosti – kaže Lazanski.

       

(Dnevne.rs/Izvor: Intermagazin.rs)