“ČEGA SE PAMETAN STIDI, BUDALA SE PONOSI”: Ustaške pesme, povici “Ubij Srbina”, PRENOS UŽIVO i naravno, Tompson! (VIDEO)

Hrvatska

Foto: Printscreen/youtube

Neki posetioci koncerta na društvenim mrežama su objavili da je došlo čak 50.000 ljudi, prenosi Jutarnji list.

U Slunju se uoči koncerta Marka Perkovića Tompsona okupilo oko 10.000 ljudi, a prema pisanju hrvatskih medija to je daleko više nego na zvaničnoj proslavi Dana pobede u Kninu, a ni ovoga puta nije moglo da prođe bez ustaških parola i pozdrava, prenosi hrvatski portal Index.hr.

Pre koncerta govore su održali ministar branitelja Tomo Medved i gradonacelnik Slunja Jure Katić.

[adsenseyu5]

I ove godine je celodnevni kako hrvati vole službeno da kažu “dan pobede” prenošen na državnoj televiziji, a HRT se posebno ponosio koncertom pop grupom još iz doba Jugoslavije, Prljavo kazalište. Što se tiče Tompsona, on je već godinama standardni “glazbeni” gost na državnoj televiziji.

Još jedna televizija koja je “radila” Live koncerta imala je i kreativnu vinjetu koja je sve vreme stajala u uglu ekrana, pisalo je “S olujom u srcu”

METEOALARM ZBOG OLUJE: Nevreme će pokositi vrućinu, a evo i za koliko stepeni će PASTI temperatura!

Kako navodi portal Indeks Medved je okupljene pozvao na dostojanstveno slavlje, a prvi ga je ozbiljno narušio gradonačelnik Katić, koji je u svom govoru tvrdio da “Samostalna Republika Hrvatska nije stvorena na nekom antifašizmu”.

Da je pročitao hrvatski Ustav mogao je da uoči da se u njegovim izvornim osnovama poziva na odluke Zemaljskog antifašističkog veća iz 1943. godine, navodi portal.

Dok su Medved i Katić držali svoje govore iz publike se čulo glasno skandiranje ustaškog pozdrava “Za dom spremni” i pevanje Juri i Bobanu (komandantrima zloglasne ustaške crne legije).

U grad su već u popodnevnim satima došle na hiljade Tompsonovih obožavalaca, od kojih su neki u vojnim uniformama, neki ogrnuti hrvatskim zastavama, a neki nisu mogli da se uzdrže od nošenja majica i zastava s ustaškim pozdravom “Za dom spremni”.

Za razliku od Knina, međutim, gde je policija privodila osobe koje su skandirale ustaški pozdrav, u Slunju policija još nije nikog privela, navodi portal.

Pogledajte video:

https://youtu.be/cCpZq5VV_1c

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Telegraf.rs/Izvor:Tanjug)

[adsenseyu2]

1 Comment on "“ČEGA SE PAMETAN STIDI, BUDALA SE PONOSI”: Ustaške pesme, povici “Ubij Srbina”, PRENOS UŽIVO i naravno, Tompson! (VIDEO)"

  1. oo nijesu ljudi, već neki monstrumi

Comments are closed.