ČARŠIJSKE PRIČE:Dok Marjanovići daju kontradiktorne izjave, KOMŠIJE ZNAJU ko je ubica

pevacica

Foto: printskrin

Ubistvo pevačice Jelene Krsmanović Marjanović, obavijeno misterijom, već više od godinu i po zaokuplja javnost. Vremenom se, naizgled, izgubila granica između teorija o ovom zločinu i samih činjenica, pa gotovo svaki medij, kao i čitalac u Srbiji, ima svoju verziju događaja. I komentari stručnjaka – kriminologa i pravnika – u najmanju ruku su kontradiktorni.

Nadležni, policija i tužilaštvo, kako tvrde, rade svoj posao i sve čine da dođu do pune istine i uhapse počinioce i pomagače u ovom gnusnom zločinu, dok advokati, zasad jedinog osumnjičenog – supruga ubijene – Zorana Marjanovića tvrde da su oni na pogrešnom tragu i da njihov klijent nema veze sa ubistvom.

OBRAČUN NA DORĆOLU: Ubijen Luka Mišković (27), gazda lokala ranjen (INFO)

Ono što jeste činjenica – to je događaj od 2. aprila, kada je Jelenin suprug Zoran prijavio policiji ženin nestanak i to oko 20 časova, iako je pre toga već o celom slučaju obavestio medije. Ono što je, takođe, izvesno jeste i podatak da je Jelena Marjanović ubijena između 16.47 i 17.10 u kanalu kod nasipa u Borči, a glavni dokaz koji zasad tereti Zorana Marjanovića za ubistvo supruge je – blato sa njegovih pantalona koje se podudara sa onim nađenim u Jeleninoj kosi.

[adsenseyu5]

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu trebalo bi sutra ili prekosutra da donese odluku ostaje li u pritvoru Zoran Marjanović.

– Odluka će uslediti nakon što je u Više tužilaštvo u petak stigao nalaz veštaka patologa, kao i žalbe advokata i tužilaštva na pritvor koji je određen Marjanoviću – rekli su nam u Višem sudu.

Advokati, inače, smatraju da za pritvor nema osnova, dok tužilaštvo zahteva da mu se isti odredi i zbog uznemirenja javnosti.

Neoborive činjenice

U nedelju, 3. aprila oko 12 časova, pronađeni su telefon i patika stradale pevačice, a onda i beživotno telo Jelene Marjanović u kanalu, u vodi.

RAZDOR U U DOMU PORODICE ŽIVOJINOVIĆ: Lepa Brena IZBACILA iz kuće Aleksandru Prijović!

Obdukcija pokazala da je ubijena sa više udaraca u glavu tupim predmetom, da nije silovana i da su uočene odbrambene rane.

Istraga, koja traje već godinu i po dana, pokazala je da se pevačica neposredno pre nego što je nestala, odnosno ubijena, 2. aprila, čula sa majkom Zoricom Krsmanović (sada pokojna) i obećala da će doći kod nje.

Čaršijske priče

Jedan od prvih “osumnjičenih” bio je izvesni biciklista, koji je navodno viđen kod nasipa onog dana kada je Jelena ubijena.

[adsenseyu1]

Javnost je potom “raspredala” i o kamiondžiji, “serijskom ubici” iz Rumunije, koji ima veze sa ubistvom Jelene.

Mediji su se bavili i kontroverznim biznismenom koji je, navodno, s njom bio u vezi, pa joj na kraju i presudio.

Danima se pričalo i o teoriji da je Jelenu usmrtio ljubomorni obožavalac, koji ju je dugo proganjao.

KAFANSKA TUČA: Mirno je sedeo i pio, a kada je uletelo 20 huligana sve je EKSPLODIRALO – a on je onda.. (VIDEO)

Brojna saslušanja

Policija je, tokom istražnog postupka, prošle godine saslušala mnogobrojne svedoke, ali i Jeleninog supruga Zorana, koji je tada dao izjavu u policiji i prošao poligrafsko ispitivanje, a nakon 48-satnog zadržavanja, pušten je kući.

Osim njega, u policiji su izjave dali i Zoranov otac Vladimir, brat miloš, majka Zorica, kao i sin iz prvog braka, ali i Jelenina majka i drugi svedoci. Nedavno, istraga je ponovo usmerena na Jeleninog supruga, koji je uhapšen 15. septembra, posle gostovanja u jednom rijaliti programu.

MONSTRUM IZ RAKOVICE I MARJANOVIĆ DELE ISTU ĆELIJU: Razgovaraju međusobno, a jedna stvar je Zoranu čudna!

Iza rešetaka

Zoranu Marjanoviću, koji je negirao na saslušanju ubistvo žene, određen je pritvor do mesec dana zbog mogućeg uticaja na saokrivljene i svedoke.

On se nalazi u pritvoru u CZ, a istraga je sada usmerena i na još neke osobe bliske njemu – pre svega na oca Vladimira, za kojeg se sumnja da je, na sve moguće načine, prikrivao sina i zločin.

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/SrbijaDanas.com/Izvor:Večernje novosti)

[adsenseyu2]