CARINIK JE RUTINSKI ZAUSTAVIO AUTO: Položaj vozača za volanom mu je bio sumnjiv, odmah je pozvao pojačanje i ispao heroj godine

granica

Foto: Tanjug/Uprava Carine, Telegraf

Carinici su na graničnom prelazu Batrovci sprečili dva Albanca da prokrijumčare veliki broj antikvitetnih predmeta i novčića, saopstila je danas Uprava carina.

Prekršaj je otkriven kada je u sredu na pregled stigao Audi A4 vranjskih registarskih oznaka kojim je upravljao Albanac (27) sa srpskim državljanstvom iz Preševa, sa saputnikom koji je takođe Albanac, ali makedonski državljanin iz Kumanova.

[adsenseyu5]

Detaljnim pregledom vozila carinici su pronašli preko 2.235 starih kovanih novčića upakovanih u novine i najlonske kese, bistu rimskog legionara izlivenu u bronzi, kao i figuricu bika izlivenu u metalu, kaze se u saopštenju.

“NAPADAO JE TAMARU I RANIJE”: Htela je da se razvede od nasilnika, sve se zakomplikovalo ZBOG SVAĐE OKO NOVCA

Antikviteti, za koje se kao vlasnik prijavio suvozač, makedonski državljanin, bili su sakriveni ispod vozačkog sedišta, u naslonu za ruku, kao i iza zadnje klupe u automobilu.

Foto: Uprava carina

Pošto se kao vlasnik javio strani državljanin, nadležni prekršajni sud je vodio slučaj po hitnom postupku i krijumčar je kažnjen novčanim iznosom od 110.000 dinara i zaštitnom merom privremenog oduzimanja predmeta do okončanja celokupnog postupka.

                                                                            [adsenseyu1]

Kako vrednost prekršaja prelazi jednu trećinu vrednosti vozila, i ono je privremeno zadržano.

Foto: Uprava carina

Antikviteti će naknadno biti podvrgnuti veštačenju kako bi se utvrdilo da li su originalni, iz kog perioda potiču, kao i kolika im je vrednost.

BIZARNA IZJAVA BAKIRA IZETBEGOVIĆA: “Srbi su žrtve nasilnog etničkog čišćenja od vlastite vojske”

Poslednjih godina carinici se susreću sa brojnim pokušajima krijumčarenja antikviteta, naročito u periodu kada je intenzitet prometa preko graničnih prelaza pojačan, kao što je to slučaj sada pred božićne i novogodišnje praznike, navedeno je u saopštenju.

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Telegraf.rs/Izvor:Tanjug)

[adsenseyu2]