CARINIK JE KRENUO U RUTINSKU KONTROLU: Postavio je pitanje vozaču, nakon par sekundi odvojio je autobus na kontrolu mobilnim skenerom

granica

Foto: Rojters

Carinski službenici su na izlazu iz graničnog prelaza Horgoš sprečili pokušaj krijumčarenja više od 400 paklica cigareta u autobusu koji je prevozio putnike na relaciji Valjevo – Traun u Austriji.

Prekršaj je otkriven juče kada su carinici odvojili na kontrolu mobilnim skenerom autobus šabačkih registarskih oznaka, saopštila je Uprava carina.

Kako je navedeno, na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave za carinsku kontrolu, jedan od vozača, tridesetogodišnji srpski državljanin, odgovorio je da prijavljuje samo “po boks cigareta za kolegu i sebe”, te da u autobusu osim ličnog prtljaga putnika, nema ničega.

CARINSKI SLUŽBENIK RUTINSKI JE UŠAO U AUTOBUS i sve je bilo u redu dok nije došao do sedišta 35 i 36. Tada je pozvao pojačanje (FOTO)

Nakon detaljnog pregledanja skenerom i uočenih sumnjivih kontura, carinici su pronašli 410 paklica robnih marki „marlboro“, „ćesterfield“, „davidoff“ i drugih, koje su bile sakrivene u šupljini ispod stepeništa i ventilacije.

“MAMA, MOLIM TE”: Kada je pucnjava “postala” deo srpske tradicije?

(Dnevne.rs/Telegraf.rs/Izvor:Tanjug)