BRITANCI ODUŠEVLJENI “ĐAVOLOM” od 26 tona: Lazar 3 je srpsko vojno čudo

naoružanje

Foto: wikipedia/Srđan Popović

Na osnovnu verziju “Lazara 3” moguće je ugraditi različite sisteme naoružanja

Ugledni britanski vojni portal “Džejns” predstavio je srpsko oklopno vozilo “Lazar 3″ ističući njegovu snažnu čeličnu šasiju, pogon na svih osam točkova kao i sofisticiranu modularnu balističku zaštitu.

Džejns (Jane’s) navodi da vozilo ima moćan motor, automatski menjač, kao i mnoge druge modifikacije u odnosu na prethodnu verziju. Novine su razvijene na bazi prethodnog iskustva korisnika.

 

[adsenseyu4]

Posadu obično čine tri osobe – komandir, vozač i nišandžija, a pored njih moguće je smestiti još devet vojnika. Međutim, broj ljudi u vozilu zavisi od sistema naoružanja.

Vozač i komandir se nalaze u prednjem delu vozila u koje ulaze kroz bočna vrata. I vozač i komandir imaju poklopac iznad svojih prostora, piše Janes.com.

Ukupna težina vozila je 26.000 kilograma, ali ako se uzmu u obzir buduće nadogradnje i opremanje težim naoružanjem, moguće je da težina bude i do 32.000 kilograma.

Na osnovnu verziju “Lazara 3″ moguće je ugraditi različite sisteme naoružanja.

“Lazar 3″ je nedavno predstavljen i na sajmu naoružanja u Abu Dabiju gde je izazvao pažnju posetilaca. Tada su predstavnici srpske firme “Jugoimport SDPR” naveli da “Lazar 3″ nudi bolji odnos kvaliteta i cene od finske “Patrije”, koja se inače smatra najboljom u svojoj klasi.

 

[adsenseyu1]

(Dnevne.rs/Izvor:Telegraf.rs)

 

[adsenseyu2]

1 Comment on "BRITANCI ODUŠEVLJENI “ĐAVOLOM” od 26 tona: Lazar 3 je srpsko vojno čudo"

  1. haSo2R Very neat article post.Much thanks again.

Comments are closed.