Brisel je čekao BAŠ OVAJ DAN, a onda poslao ULTIMATUM: Beograd ucenjen kao nikad dosad! Bačene karte na sto!

Brisel

Foto: Tanjug/AP

* Skupština Srbije donela u martu 2010. rezoluciju o osudi zločina u Srebrenici

* Johanes Han u ponedeljak je upozorio da nema mesta u EU za one koji negiraju genocid

* Poslat zahtev da Srbija prizna genocid u Potočarima

Sve jača struja u Briselu koja predlaže novi uslov za pristupanje EU – priznavanje genocida u Srebrenici.

Ovi zahtevi sve su glasniji u pojedinim krugovima u Briselu, iako je zvanična Srbija tokom poslednje decenije i pravno, i politički i moralno učinila sve da osudi i ovaj i sve druge ratne zločine.

BEBA OD SILINE UDARCA ISPALA IZ AUTOMOBILA: Zna se gde su sedeli otac i ćerka KOJI SU POGINULI KOD MALE KRSNE!

“Novosti” podsećaju da je Skupština Srbije donela u marta 2010. rezoluciju o osudi zločina u Srebrenici, dok se bivši predsednik Boris Tadić javno izvinio za “jedno od najtragičnijih poglavlja jugoslovenskih građanskih ratova devedesetih”, a 11. jula 2015. tadašnji premijer Aleksandar Vučić umalo nije linčovan na komemoraciji u Potočarima.

Ipak, evropski komesar za proširenje Johanes Han u ponedeljak je upozorio da “nema mesta u EU za one koji negiraju genocid i sve druge presude međunarodnih sudova”.

Priština, Albanci, Kosovo

Priština, Foto: Tanjug

Zahtev da Srbija prizna genocid u Potočarima ugrađen je i u poslednji izveštaj Evropskog parlamenta o Srbiji, a očigledno je da je ova tema pogodna za politiku “pokretnih meta”.

Generalna sekretarka Evropskog pokreta u Srbiji Suzana Grubješić smatra da odnos zvanične Srbije prema onome što se dešavalo u Srebrenici nije sporan i da ovo pitanje ne bi trebalo da bude iskorišćeno kao još jedna kočnica na našem putu ka EU. “Ovde nema ni ćutanja ni negiranja sudski utvrđenih činjenica o Potočarima. Niko od naših zvaničnika ne negira da se zločin dogodio”, kazala je ona.

           

(Dnevne.rs/Izvor: Novosti.rs, D.S.)