BRIH PRESUDIO SRBIJI: Sumnjive odluke, ukraden PENAL… VAR NE VAŽI SAMO ZA SRBIJU!

sudija

Foto: Rojters

Fudbaleri Srbije poraženi su u drugom meču na Mundijalu u Rusiji od selekcije Švajcarske rezultatom 1:2, a jedan od glavnih krivaca za takav rezultat bio je glavni sudija meča Nemac Feliks Brih. 

Osim igre i rezultata, ono što je privuklo pažnju šire javnosti jeste veoma loše i pristrasno suđenje glavnog sudije ovog meča Feliksa Briha.

Zanimljivo je da titulu delioca pravde dobije sudija koji je iz Nemačke, što je svakako samo po sebi velika kontroverza za jedan Mundijal. Praksa nalaže, da ukoliko igraju reprezentacije sa istog kontinenta, da sudija bude sa drugog. Očigledno to sada nije bio slučaj.

Hrvatski navijači uz „Jugo 45“ i „Đurđevdan“ slavili pobedu svoje reprezentacije nad Argentinom (VIDEO)

Opravdanje za ovakvu odluku FIFA može se naći u činjenici da je Brih sudija najvišeg ranga, a da je upravo ovaj meč proglašen utakmicom visokog rizika.

Ipak i pored svega toga, Brih je bio sve osim nepristrasan. Veliki broj odluka je bio blago rečeno sumnjiv. Situacija koja se može posebno izdvojiti, iz mora grešaka Nemca, jeste ona koja se desila sredinom drugog dela igre. Naime, sa desne strane terena centrirao je Tadić, Mitrović je bio najbliži lopti, ali je bio sprečen da šutne zbog blago rečeno rvačkog zahvata dva štopera Sajdžija.

Ono što je bilo najkomičnije u svemu jeste to što je upravo, gore prozvani Brih, signalizirao faul u napadu.

ALEKSANDAR VUČIĆ: Neće moći da me slome

Ovo je samo bila jedna od mnogih situacija koje su mogle direktno da utiču na dalji tok meča.

Na kraju, pod utiskom ovakvih odluka Orlovi su potpuno dekoncentrisani primili i drugi gol, čime su Švajcarci sebi rezervisali karte za osminu finala.

Orlove na ovom Mundijalu ostavlja samo pobeda u poslednjoj utakmici grupe protiv moćnog Brazila.

Ostaje pitanje za FIFA, da li je morao sudija na ovakvom meču da bude baš iz Nemačke. Zašto to nije mogao da bude neko sa drugog kontinenta, kao što se i oečkivalo, neko ko nije upoznat sa situacijom između ove dve selekcije.

IVICA DAČIĆ ODGOVORIO TAČIJU: Ne postoji granica između Kosova i Srbije

Ako na to dodamo da je FIFA pre nekololiko dana kaznila FSS zbog političkih poruka naših navijača, a da se Šaćiri na utakmici sa Orlovima pojavio u kopačka tzv. države Kosovo, postavlja se novo pitanje – DA LI SU ARŠINI JEDNAKI ZA SVE!?

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs)