BRAVO: OVA DECA SU PONOS SRBIJE, celo odeljenje se ošišalo u znak podrške bolesnom drugaru Stefanu! (VIDEO)

odeljenje

Printskrin: Youtube / Klaster

U znak solidarnosti sa svojim drugom Stefanom, koji boluje od malignog oboljenja štitne žlezde, učenici VII/1 Osnovne škole “Knez Lazar” na Kosovu i Metohiji, ošišali su se do glave, kako se nakon povratka sa terapije, njihov drug bar donekle ne bi osećao neprijatno

Dečaci odeljenja VII/1 Osnovne škole “Knez Lazar” iz Donje Gušterice, na Kosovu i Metohiji, pokazali su svima šta znače drugarstvo i humanost. U znak solidarnosti sa svojim drugom Stefanom, koji boluje od malignog oboljenja štitne žlezde, ošišali su se do glave, kako se nakon povratka sa terapije njihov drug bar donekle ne bi osećao neprijatno.

Ovu akciju su realizovali uz podršku odeljenjskog starešine, ali i ostalih učenika ove škole.

– Dao sam predlog, pošto je naš drug bolestan da se svi ošišamo da bi mu pružili podršku –  rekao je za 021 Jovan Jovanović, Stefanov drug.

[adsenseyu1]

Drugi kaže da su na ovaj način želeli da mu pokažu da se ne razlikuje od nas.  Želeli smo da mu pružimo moralnu podršku da istraje u tome – kaže Dušan Ničić, dok je Nikola Filić dodao da na ovaj način žele da mu pokažu da to može svakom da se desi i da je to izlečivo.)

Printskrin: Youtube / Klaster

Stefanovi roditelji nisu mogli da skupe snage i govore o bolesti svog deteta, ali je mali Stefan pokazao da je veliki borac i u telefonskom razgovoru rekao da je u kontaktu sa drugovima i da zna da su mu priredili iznenađenje, napominjući da jedva čeka da se nađe s njima.

[adsenseyu1]

– Često se čujem sa svojim drugarima, znam da su mi priredili neko iznenađenje, ali ne znam o čemu je reč. Trenutno sam u bolnici u Beogradu sa roditeljima, terapija deluje, doktori su dobri prema meni i nadam se da ću za nekoliko dana biti na Kosovu, da ću se vratiti svojoj kući, školi i drugovima – rekao je Stefan Tomić za “RTK live”.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Stefanovo lečenje iziskuje i veće troškove, ali za prikupljanje bilo kakve novčane pomoći neophodan je zahtev i odobrenje roditelja, ističe direkor škole.

– To ne može bez roditelja, ne bih voleo da uvredimo nekoga. Neka od vas potekne inicijativa, ako su roditelji spremni, neka upute zahtev školi, a mi bismo taj zahtev sproveli i u matičnoj, ali i drugim školama – objašnjava direktor Milorad Filipović.

Mesto u prvoj klupi do zida u učionici VII/1 je prazno, a drugovi nestrpljivo čekaju Stefana da im se pridruži.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)