BRAVO, KRALJICE! Ivana Španović osvojila novo zlato na EP i ušla u ISTORIJU! (INFO)

spanovic

Foto: Tanjug

Najbolja srpska atletičarka svih vremena ponovo je ušla u istoriju svetske atletike

Ivana Španović  ispisala je nove stranice atletske istorije na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Glazgovu.

Ivana je osvojila titulu evropske šampionke po treći put, za redom i tako se izjednačila sa Heike Dreksler koja je to uspela da uradi u periodu od 1986 do 1988 godine, još kada su se prvenstva organizovala svake zime.

Ivana je u Glazgovu trijumfovala sa skokom 6,99 metara što je njen najbolji skok sezone, a izvela ga je u petoj seriji. Inače, ona je već u prvoj skočila 6,90 metara i najavila napad na zlato, ali je Beloruskinja Nastasija Mirončuk takođe u prvoj seriji skočila 6,93 metra i vodila je sve do pete serije. A onda je naša atletičarka pokazala klasu.

Ovo je njena peta medalja sa Evropskih šampionata.

Srebrnu medalju osvojila je Beloruskinja Mirončuk sa 6,93 metra, a bronzanu Ukrajinka Marina Romančuk sa 6,84 metra

Ovo je poslednja poruka Divne Karleuše: Objavila je Jelenin snimak, a onda joj je ćerka odgovorila sa ČETIRI jake reči (FOTO)

Ostali skokovi Španovićeve bili su 6,72 u drugoj seriji, 6,80 metara u trećoj i 6,78 metara u četvrtoj seriji. U poslednjoj seriji nije ni skakala jer je Beloruskinja skočila manje.

Podsetimo, najbolji rezultat u dvorani, Ivana Španović ostvarila je u Beogradu na Evropskom dvoranskom prvenstvu koje je održano prošle godine, kada je skočila sjajnih 7.24 metara, i tako postala treća najbolja daljašica svih vremena, a druga sa najdužim skokom u dvorani.

spanovic

Foto: Instagram

TOK TAKMIČENJA..

VI SERIJA: – IVANA NIJE NI SKAKALA JER JE UZELA ZLATO

V SERIJA

SKOK ZA ZLATOOOO- Ivana je skočila 6.99 metara u petoj seriji i ponovo izbila na prvo mesto, a Beloruskinja je prstupila. Ovo je inače izjednačen najbolji skok sezone u dvorani, u svetu i evropi a Ivanin najbolji rezultat sezone. Podsetimo, Nemica Mihambo je ove sezone skočila 6,99 1. februara.

IV SERIJA

Ivana je u četvrtoj seriji skočila 6,78, i nekako se čini da je večeras spremna za te daljine oko 6,80, a da je prvi skok bio možda i na svežinu. I dalje je na drugom mestu, a samo da se skoncentriše i može da preskoči tih 6,93 metra. Beloruskinja koja vodi, takođe skače manje imala je skokove 6,89 i 6, 77 metara.

III SERIJA

Počela je treća serija, Ivana i dalje traži svoj najbolji skok koji bi joj doneo zlatnu medalju. Skočila je 6,80 metara, u trećoj seriji ali je skok iz prve serije od 6,90 i dalje najbolji i drži je na drugom mestu.

II SERIJA

Ivana je skočila 6,72 metra u drugoj seriji.. a idalje je na drugom mestu, iza Mirončuk Nastasije sa 6,93 metra

I SERIJA.

Počelo je takmičenje u skoku dalj a Ivana Španović je skočila 6,90 metara što je više od njene rivalke Nemice Mihambo koja je skočila 6,82. Sve ostale takmičarke skočile su mnogo manje, prva sledeća je Italijanka sa 6,42 metra.

Međutim, poslednja takmičarka Belorusije Nastasia Mirončuk je skočila lični rezultat 6,93 metra i preuzela prvo mesto.

(Dnevne.rs /Izvor: Telegraf.rs)