BRANILA SE TIME DA JE EMOTIVNA?! Na sestru sa snimka iz Zvečanske već POSTOJALE PRIMEDBE (VIDEO) (FOTO)

sestra

Vaspitačica zlostavlja decu – Đurđija Alempijević, Foto: Printscreen / Facebook

Primedbe na rad medicinske sestre Đurđija A. (23) koja je suspendovana i protiv koje je podneta krivična prijava nakon snimka na kome se vidi kako neadekvatno postupa sa detetom i fotografiše ga, su postojale, ali kako kaže direktor ove ustanove “u pitanju su bile “manje primedbe, tehničke stvari koje su se korigovale u hodu”.

– Na primer, dete ni u jednom trenutku ne sme da bude samo na pultu za prepovijanje, zatim imali smo neke preporuke u vezi sa komunikacijom.

To je normalno za mlade sestre u periodu obuke. Ne možemo očekivati da tek što je izašla iz škole sve zna, jer nekad znanja dolaze sa iskustvom – rekao je za “Večernje novosti” Zoran Milačić, direktor ove ustanove.Podsetimo, medicinska sestra sa snimka u ovoj ustanovi bila je na praksi, a inače je apsolvent Više medicinske škole.

Povodom snimka koji je uzdrmao javnost, direktor ove ustanove Zoran Milačić rekao je za “Blic” da oni oštro osuđuju ovaj događaj, ali i dodao da je devojka bila zaposlena preko konkursa.

Protiv medicinske sestre po nalogu nadležnog tužilaštva, u petak je podneta krivična prijava zbog sumnje da je izvršila krivično delo zlostavljanje i mučenje.

Krivična prijava je podneta nakon saslušanja u policiji.Kako piše “Kurir” medicinska sestra se na saslušanju branila time da je emotivna.- Mi smo jako emotivne i mnogo volimo decu.

Moja drugarica, koja je takođe zaposlena u Centru, a trenutno je na moru, vezana je za to dete, pa sam ga slikala da joj pošaljem sliku – rekla je ona u policiji.

         

(Dnevne.rs /Izvor: Večernje novosti , M.V. , Kurir)