BRAČNI PAR BUGARA MAMILI ŽRTVE BEBOM: Upadali u stanove Beograđana koristeći njihovu dobrotu i pljačkali (INFO)

saobraćaj

Foto: Tanjug.rs

Bračni par iz Bugarske uhapšen je juče na Novom Beogradu zbog pljačke najmanje 10 stanova, a u akcije su vodili i petomesečnu bebu kojom su mamili žrtve! Ukraden novac, ali i zlato i satovi.

Kako “Blic” saznaje, pljačkaši su imali razrađeni scenario na koji su se oslanjali prilikom upadanja u domove Novobeograđana. Muž i žena su, naime, zgradama prilazili u paru, a majka L. I. D. koja ima svega 23 godine, u naručju bi uvek nosila petomesečnu bebu. Žena bi zaustavljala stanare ispred zgrade i onda ih, na lošem srpskom, molila da je puste u zgradu kako bi uzela čašu vode za njeno uplakano dete.

[adsenseyu5]

Bolećivost bi stanare zgrade debelo koštala. Dok bi žena sa detetom bila u jednom, on bi sa aparaturom ordinirao po susednim stanovima. A alat koji je Bugarin I. I. E. (31) koristio bio je najsofisticiranije oruđe za provale koje se do sada pojavljivalo na srpskom tržištu.

– Radi se o specijalnom alatu koji se koristi za obijanje blindiranih vrata. Ovi kalauzi su veoma sofisticirani i obučenom lopovu dovoljno je samo desetak minuta da uz njihovu pomoć upadne u stan – kaže za “Blic” izvor upoznat sa okolnostima hapšenja i istragom.

Lopovi su, nakon tri dana i najmanje 10 obijenih stanova, konačno pali juče. Ponovo su, kao i ranije, uspešno odradili provalu stana i sa plenom se povukli u automobil, koji su parkirali u blizini zgrade koju su tipovali. U tom trenutku su ih inspektori koji su radili na slučaju i koji su im ušli u trag uhapsili. Usledio je pretres automobila koji su koristili kao bazu i tom prilikom je u vozilu pronađen alat kojim su obijeni stanovi, ali i plen koji su skupili prethodnih dana: velika količina zlata, ručnih satova i novca koji su uzeli prilikom premetačina.

– Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili više krivičnih dela teške krađe, osumnjičeni I. I. E. i L. I. D. će uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužilaštvu – saopštili su juče iz MUP.

Kazne za krivična dela kvalifikovana kao teške pljačke u našem Krivičnom zakoniku nisu nimalo naivne i kreću se od jedne do čak osam godina zatvora. Ipak, visina kazne ponajviše zavisi od toga da li su uhapšeni lopovi povratnici koji su već robijali zbog sličnih krivičnih dela, ili im je dosije prethodno bio čist.

Supružnici deo veće bande

Kako nezvanično saznajemo, bračni par sa detetom samo je deo jedne veće bande lopova iz Bugarske. Ovi lopovi su takođe pohapšeni, i to prošle godine, nakon višemesečnih napora beogradske policije.

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Izvor: M.Jovićević,Blic.rs)

[adsenseyu2]