BOGOLJUB KARIĆ: EVO GDE JE PREDLOŽIO DA SE SASTANU PUTIN I OBAMA

Foto: Printscreen/instagram

Foto: Printscreen/instagram

– Predložio sam da se američki i ruski predsednik Donald Tramp i Vladimir Putin sastanu u Beogradu, imajući u vidu odlične odnose Srbije i Rusije – naveo je biznismen Bogoljub Karić u pismu koje je objavila beogradska Politika u izdanju od srede.

Karić je naveo da je logično da Beograd povrati poziciju koju je imao za vreme nesvrstanih i ponovo postane centar međunarodnih samita u rešavanju sukoba i jačanju stabilnosti.

[adsenseyu4]

– Beograd treba na tom samitu da inicira i ukidanje ekonomskih sankcija Rusiji, što je preko potrebno ne samo posrnuloj američkoj ekonomiji, već i EU – istakao je vlasnik BK grupe, koji je napustio Srbiju pre desetak godina zbog optužbi za privredne zloupotrebe.

On je rekao i da je spreman da lično lobira kod dvojice svetskih lidera zarad boljitka Srbije, kao i da bi premijer Aleksandar Vučić taj susret odlično organizovao.

Postupak protiv Karića za zloupotrebu položaja i malverzacije u kompaniji Mobtel obustavljen je 28. januara ove godine zbog zastarelosti, saopšteno je 23. septembra iz Višeg suda u Beogradu.

I dalje je na snazi naredba Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu o izdavanju poternice za Karićem, navedeno je u saopštenju.

(Dnevne.rs/Telegraf.rs /Izvor:Beta)

[adsenseyu5]

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]