BIA ĆE TRAŽITI OBJAŠNJENJE: Crna Gora da dostavi snimke i informacije o premlaćivanju mladića u centru Podgorice

agencija

Foto: BIA

Bezbednosno informativna agencija Srbije obratiće se zvaničnim zahtevom Agenciji za nacionalnu bezbednost Crne Gore u kojem će tražiti sve relevantne informacije u vezi sa večerašnjim divljanjem takozvanih crnogorskih patriota koji su pretukli mladića u centru Podgorice i to samo zato što je podigao tri prsta.

Sinoć  na trgu u 18 časova DPS i vlast Crne Gore organizovali su doček vaterpolista, tu je bilo između 6000 i 7000 hiljada pristalica i navijača.

Tu je bio predsednik Vlade Duško Marković, ministar sporta, gradonačelnik Podgorice, Vrlo brzo skup se pretvorio u šovinističko divljanje i agresiju tako da nakon skupa, kad su se razilazili, navijači su divljali i provocirali okolinu, iznosili pogrdne anti srpske i šovinističke parole.

Jedan od prolaznika na magistrali Budva – Cetinje podigao je tri prsta u znak revolta, nakon čega je prebijen od strane 15, 20 navijača.

POLICIJA LOS ANĐELESA OBJAVILA: Pilot u poslednji čas dobio “dozvolu za let po posebnim pravilima vidljivosti”

Grupa momaka je potom zbog revolta organizovala sačekušu na izlazu i kamenovali su autobus tih navijača. Crnogorski mediji hoće da naprave da je taj momak isprebijan zato što je kamenovan autobus, ali to je bilo obrnuto. Nije isti stepen ugroženosti prebijanje i kamenovanje vozila – navodi dobro obavešteni izvor.

Takođe, saznaje se da Veselin Veljović, direktor policije i Zoran Lazović, pomoćnik direktora policije preko svojih veza u mitropoliji crnogorsko-primorskoj pritiskaju da crkva osudi kamenovanje kako bi prebijanje palo u drugi plan.

DRŽAVNI VRH ZASEDAO ZBOG POGORŠANE SITUACIJE U REGIONU Crna Gora planira ESKALACIJU HAOSA, a medijskim lažima će za to optužiti Beograd?!

– Organizatori skupa plaćali su od 30 do 50 evra da iz cele Crne Gore dolaze aktivisti, ali pod uslovom da bude najmanje tri čoveka u vozilu. Oni nisu skupili više ljudi i to ih je revoltiralo i krenuli su u agresiju – kaže izvor.

BIA će uputiti zahtev Agenciji za nacionalnu bezbednst Crne Gore da se dostavi izveštaj sa posebnim akcentom na prebijanje ovog mladića. Uz sve to postoje i snimci koji to dokumentuju.

       

(Dnevne.rs/Izvor: Informer.rs)