Beogradski Aerodrom „Nikola Tesla“ saopštio je da će međudividendu isplatiti 19. juna! Evo koja suma je u pitanju…. (INFO)

novčanik

Foto: Telegraf

Beogradski Aerodrom „Nikola Tesla“ saopštio je da će međudividendu, odobrenu u novembru prošle godine, isplatiti manjinskim akcionarima 19. juna.

[adsenseyu5]

Manjinskim akcionarima će pripasti 41,29 dinara po akciji (ukupno 238,6 miliona dinara), dok će državi biti isplaćen preostali iznos od 877,2 miliona dinara, nakon što je krajem prošle godine uplaćeno 300 miliona dinara. Dan dividende za međudividendu je 25. novembar.

GAZDU RADOMIRA NOVAKOVIĆA RADNICI ZOVU BRAT: Kupuje im automobile i šalje ih na letovanje, a sada je smislio nešto JOŠ BOLJE! (FOTO)

Nakon ovih isplata, neraspoređeni deo prošlogodišnje dobiti iznosi 1,8 milijardi dinara, te je nadzorni odbor skupštini akcionara predložio da se za dividendu izdvoji dodatnih 503,4 miliona dinara (14,68 dinara po akciji), dok bi zaposlenima na ime učešća u dobiti pripalo 138 miliona dinara.

Ako skupština akcionara odobri ovu odluku o raspodeli dobiti, akcionarima bi pripao iznos od nepunih 56 dinara po akciji. Kao dan dividende za ovaj dodatni iznos utvrđen 31. decembar prošle godine.

(Dnevne.rs/Izvor:kamatica.com)

[adsenseyu4]

[adsenseyu2]