BEOGRAĐANIN PROGLAŠEN ZA POLICAJCA MESECA U AMERICI: Bivši je pripadnik SRPSKE ŽANDARMERIJE, “Foks” izveštava o njemu, a on ima samo jednu želju (FOTO)

policajac

Foto: Lična arhiva/printscreen/Telegraf

Lepo je kad nekoga nagrade, još kad taj neko dobije pruznanje u drugoj zemlji, a srpskog je porekla, onda je to svakako razlog da budemo ponosni. Beograđanin Aleksandar Aleks Mosić (43) proglašen je za policajca meseca u američkom gradu Šarlotu. Nagradu je dobio zahvaljujući tome što je za 14 dana imao 13 hapšenja.

I u rodnoj Srbiji je radio ovaj posao jer je oduvek želeo da pomaže onima kojima je pomoć potrebna. Da svoj posao obavlja sa velikim žarom i predanošću, primetili su i drugi zbog čega je pre nekoliko dana proglašen za oficira meseca i primio je nagradu koju dodeljuje Policija Šarlota.

 Američka televizija Foks emitovala je reportažu o njemu, nakon dobijanja nagrade za izuzetan rad i doprinos suzbijanju kriminala u Šarlotu.

U njegovom poslu, kako kaže, ima puno akcije i opasnosti, scena kao na filmovima, droge, oružja, teških krivičnih dela, ali ne i straha.

Foto: Printscreen/Telegraf/Lična arhiva U Žandarmeriji

– O strahu ne razmišljam. Mi smo rođeni na brdovitom Balkanu. Najlepša je stvar kada radite to što volite i kada su vam svi resursi dostupni. Poželim često da imam neke od svojih bivših kolega kraj sebe. E, to bi bilo 130 hapšenja za 14 dana – kaže za “Telegraf” Mosić.

KONTRAUDAR RUSIJE: Moskva blokira “vojsku” takozvanog Kosova (INFO)

Bivši pripadnik naše Žandarmerije napustio je Srbiju pre šest godina i otišao u Ameriku gde radi kao policajac u najvećem gradu Severne Karoline. Prema njegovim rečima, nije mu bilo teško da nađe posao.

 Prvo je radio u privatnom obezbeđenju u visokorangiranoj školi na Menhetnu. Posle toga u vojnoj mornarici, pa u njujorškoj policiji, a poslednjih godina je u Šarlotu. Verom u sebe i radom, Aleks, kako ga tamo zovu, stigao je tu gde je sada…

Foto: Printscreen/Telegraf/Lična arhiva U američkoj vojci čiji je pripadnik i dalje

Za 14 dana imao je čak 13 hapšenja, i to nimalo naivnih.

Kaže da mu je teže da radi u Americi nego u Srbiji, jer više ljudi znači i više posla. Tamo su svi sumnjivi, jer se ni bogati ne ističu po garderobi, a ima svega, svih rasa i nacija. Bez obzira na to, tamo mu, kako kaže, više prija da radi svoj posao.

PREDSEDNIK RUSIJE ODLUČIO: Moskva menja EKONOMSKU POLITIKU prema Srbiji!

– Ovde se rad i trud izuzetno ceni i postuje, nebitno je koje ste nacionalnosti i veroispovesti. Amerika je uređena zemlja sa kulturnim ljudima koji poštuju razlike – dodaje šarlotski “najpolicajac”.

O povratku ne razmišlja

Oficir Mosić ne razmišlja o tome da se vrati u Srbiju. Ima dvojicu sinova, i jedan i drugi znaju srpski.

– U Srbiji sam živeo kao podstanar, a ovde sam kupio kuću za dve godine. Sa mnom su moji najbliži i ovde ćemo i ostati. Želim da moje deca sutra imaju mogućnost da budu i rade šta žele.

Foto: Printscreen/Telegraf/Lična arhiva

U Beograd planira da dolazi u posetu roditeljima i bratu, kod kojih je bio baš nedavno.

MONTGOMERI PORUČIO SRBIMA: Beograd da kaže Americi “Ne, ne i ne”

(Dnevne.rs/Izvor: S.V.,Telegraf.rs)

1 Comment on "BEOGRAĐANIN PROGLAŠEN ZA POLICAJCA MESECA U AMERICI: Bivši je pripadnik SRPSKE ŽANDARMERIJE, “Foks” izveštava o njemu, a on ima samo jednu želju (FOTO)"

  1. Angelo B Koljenovic | 18. марта 2018. at 09:21 |

    Zivot Covjek Negov Put !!

    Svako ispred sebe treba da sv’jetli i svoj fenjer da nosi. ako nema mjeca da sija? Shta vi mislite narode??

Comments are closed.