BEČKA POLICIJA TRAGA ZA SRBINOM HELIKOPTERIMA: Usmrtio ženu nožem pa pobegao (INFO)

Foto: Dnevne.rs/pixabay

Foto: Dnevne.rs/pixabay

Policija traga za Srbinom (39) koji je juče ujutru nožem usmrtio svoju suprugu (38), a potom pobegao. Njihov sin (16), koji je sve vreme bio u stanu, nakon što je zatekao povređenu majku pozvao je Hitnu pomoć i policiju, prenosi austrijski “Kron”.

Napad se dogodio oko 7.30 časova, a u toku je potraga za počiniocem u koju su uključeni i helikopteri.

[adsenseyu4]

Lekari su zatekli okrvavljenu ženu koja je još davala znake života, sa mnogobrojnim ubodnim ranama, ali je izgubila previše krvi i nisu uspeli da je povrate. Veruje se da je stradala dobila i nekoliko udaraca.

– Borili smo se dugo, pola sata smo pokušavali reanimaciju, ali nismo mogli da joj pomognemo – rekli su iz Hitne službe.

Prema prvim informacijama osumnjičeni je pobegao porodičnim automobilom, a istraga je u toku.

Motiv zločina nije poznat, ali ono što se za sada zna jeste da je stradala tražila zabranu prilaska koja je na snazi od 24. novembra, a 6. decembra podnela je zahtev za razvod braka.

Kako se navodi, policija i socijalni radnik su razgovarali sa osumnjičenim pre napada i naglasili da mora da prihvati uslove koje je zatražila njegova supruga, a pripadnici policije su i periodično proveravali da li se pridržava zabrane prilaska. Za slučaj se verovalo da je “visokog rizika” jer je osumnjičeni često pretio stradaloj, javlja “Kron”.

Par ima još jedno dete, ćerku (12), koja je u trenutku napada bila u školi.

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs/blic.rs /Izvor:krone.at)

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]