BANJA LUKA – POČINJE OBOJENA REVOLUCIJA?!

Republika Srpska

Foto: Printscreen/instagram

Davor Dragičević, otac nastradalog Davida Dragičevića, koji već mesecima protestuje u Banja Luci prevodeći grupu „Pravda za Davida“, večeras je okupio pristalice ispred MUP-a Republike Srpske.

Nekoliko dana ranije Davor je za bošnjacku TV Fejs optužio Milorada Dodika da je ubica i psihopata, a Milorada Lukača, ministra policije Republike Srpske nazvao je ratnim zločincom.

Tom prilikom Dragičević je rekao da će 5. oktobra, dva dana pred izbore u RS, izaći na ulicu i neće se, kako je naveo, skloniti odatle dok ubice njegovog sina ne budu uhapšene.

DRAMA U RESAVSKOJ: Radnik pao u OKNO LIFTA, vatrogasci ga izvlačili (INFO)

Dragičević je u više navrata najavljivao da će objaviti imena odgovornih za smrt njegovog sina Davida, ali to do sada nije učinio. Večeras je pred okupljenima rekao da je David ubijen u zgradi MUP-a gde je mučen čak šest dana.

Do skorašnji članovi grupe „Pravda za Davida“ kažu da su višemesečni protesti dobili očiglednu politicku konotaciju i da se koriste kao sredstvo u antikampanji protiv predsednika RS, Milorada Dodika.

Davor Dragičević tvrdi da je danas dobio pretnje smrću i da policija nije adekvatno reagovala.
To je iskoristio kao povod da večeras pozove na okupljanje ispred MUP-a. On je istakao da se odatle neće povući dok ne izvedu ubice njegovog sina.

Atmosfera na ulicama Banja Luke je zabrinjavajuća i sve više podseća na scenario u Makedoniji i Ukrajini. Okupljeni ističu stisnutu otporašku pesnicu kao simbol protesta.

Da li je Republika Srpska na pragu obojene revolucije i haosa na ulicama?!

(Dnevne.rs/izvor: Intermagazin.rs, Gocori Srbija)