Austrijanac u Srbiji promenio veru zbog ljubavi: Krstio se Hajnc, postao Sava, pa oženio lepu Juliju (FOTO)

austrijanac

Foto: Privatna arhiva

Ljudi su spremni da zbog ljubavi učine sve, pa i to da se odreknu svoje religije i prime pravoslavlje, venčaju se u stranoj zemlji i promene ime.

Upravo takvim činom može da se pohvali Austrijanac Hajnc Habe, koji se krstio i venčao u Čačku, daleko od rodnog grada, katoličke crkve i uobičajene bečke prakse.

– Kada je promenio veru, dobio je i novo kršteno ime. Razmišljao je o nekoliko tradicionalnih srpskih imena, ali je svakom našao manu. Na kraju smo na ulazu u pravoslavnu bogomolju pročitali ime Sveti Sava.

[adsenseyu1]

Objasnio sam mu da je reč o našem velikom mučeniku, svecu i monahu, što mu se svidelo.

Odmah je rekao “It’s ok!”, tako da se sad odaziva na ime Sava – objašnjava kroz osmeh njegov kum, a naš biznismen Zoran Kalabić.

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Kako dodaje, on je ujedno i “krivac” za spajanje Hajnca i njegove lepše polovine Julije.Upoznao sam ih pre tri godine, a ja kad nekog spojim, to je zauvek!

On je ugledni policajac, čije akcije su propraćene i nagrađivane u javnosti, kako od predsednika Austrije, tako i od Grada Beča.

[adsenseyu5]

Hajnc je veliki poštovalac Srbije i Srba, stalno se bori za ugrožene, slabije, ljude u nevolji…

Interesantni su mu naši običaji, dosta je čitao o pravoslavlju, a čak i stanuje u blizini pravoslavne crkve u Beču – navodi veseli kum koji se sprema za novo slavlje – svadbeno.

Vreme vašeg rođenja sadrži KOD vaše osobine: Rođeni između ponoć i 4 grade “zlatne kule

(Dnevne.rs /Izvor: Telegraf.rs)

[adsenseyu4]