APEL GRADSKE UPRAVE da građani osiguraju predmete na terasama: NEVREME SE SPREMA na području Srbije (SATELITSKI SNIMAK)

snimak

Printskrin: sat24.com

Iz gradske uprave apelovali su na građane da osiguraju predmete na terasama kako se ne bi dogodilo da usled jakog vetra odlete i povrede prolaznike

Crni oblaci koji se kreću od Evrope, velikom brzinom idu ka Balkanu, a kako pokazuje satelitski snimak, nevreme se sprema upravo na području Srbije.

Kako je najavljeno, obilne padavine očekuju se uveče i u toku noći između ponedeljka i utorka, i to u zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji, ali i u delovima Šumadije.

[adsenseyu4]

Odsek za vanredne situacije saopštio je da se velike količine padavina, kao i vremenske nepogode sa gradom, očekuju večeras, u toku noći, i sutra na području Valjeva, pa će na snazi biti narandžasti meteoalarm.

Iz gradske uprave apelovali su na građane da osiguraju predmete na terasama kako se ne bi dogodilo da usled jakog vetra odlete i povrede prolaznike, kao i isturene delove objekata, fasade sklone padu i oluke, predmete na ravnim krovovima i deponovan građevinski materijal.

Foto: Tanjug/HINA/DARIO GRZELJ

Kada je reč o izgledima vremena za Srbiju u narednih sedam dana, RHMZ navodi da se do nedelje očekuje promenljivo oblačno i malo toplije vreme sa kratkotrajnom kišom ili pljuskovima sa grmljavinom, uglavnom na jugu i jugozapadu, a na severu i istoku sa dužim periodima sunčanog vremena.

[adsenseyu1]

(Dnevne.rs /Izvor: Telegraf.rs)

[adsenseyu5]

[adsenseyu2]