ANTE KOTROMANOVIĆ: Hrvatska se ne boji, Srbija nema para da kupi oružje od Rusije (INFO)

ministar
SPLIT – Hrvatski ministar odbrane Ante Kotromanović izjavio je danas u Splitu da je „nemoguća misija” da Srbija kupi oružje od Rusije jer nema novaca za to.

„Mi znamo da oni troše 94 posto na operativne troškove, na plate i logistiku. Oni nemaju sredstava za opremanje i modernizaciju. Ja sam posetio Beograd pre dve godine i to sam video”, rekao je Kotromanović, prenala je Hina.

On smatra da je drugi razlog nemogućnosti Srbije za kupovanje oružja od Rusije jer je „nemoguće ostvariti ovu politiku koju vodi Rusija i Srbija sa politikom Evropske unije”.

„Imamo sanckije prema Rusiji, a oni bi kupovali oružje u Moskvi – to je nemoguće i na taj način Srbija nikad neće postati članica Evropske unije”, rekao je Kotormanović.

Prema njegovim rečima, Srbija mora da uskladi zajedničku evropsku i bezbednosnu politiku sa EU.

„Oni to ne žele i sede na dve stolice. Ja ne vidim koja je njihova budućnost, oni se moraju jasno opredeliti hoće li biti deo Zapada ili će i dalje voditi ovakvu politiku i defakto i de jure biti deo Ruske federacije”, izjavio je Kotromanović.

On je dodao da smatra da se to napokon mora reći Beogradu i da se Hrvatska ne boji jer zna da Srbija ne može ništa da kupi.

[adsenseyu1]                            [adsenseyu1]

(Politika /Serbs.rs)