ANDRIJA MANDIĆ UPOZORAVA: Oblačimo uniforme ako JOANIKIJA POŠALJU U SPUŽ!

političar

Foto: Tanjug

Andrija Mandić zapretio je da ukoliko episkop budimljansko-nikšićki Joanikije bude poslat u zatvor u Spužu, neće u ime Demokratskog fronta imati nikakvu obavezu u odnosu na obećanja dato mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju, već da će tražiti od njega da zajedno pozovu Crnu Goru da se to ne dozvoli.

– Pod cenu da ni spuški zatvor više ne postoji – zapretio je Mandić u Skupštini.

On je kazao da je informaciju da će episkop Joanikije biti prebačen u Istražni zatvor u Spužu dobio od poslanika Budimira Aleksića.

– Možda vi želite, imam i takve informacije, da izazovete građanske sukobe u Crnoj Gori, zato što oni koji su ukrali milijarde veruju da će NATO da im obezbedi privatnu državu gde će moći da uživaju u tim milijardama. Ali, da znate, ovde na ovom prostoru, to je granica preko koga neće preći pravoslavni narod Crne Gore. Videli ste sinoć šta je bilo bez ičijeg poziva, a biće verovatno i noćas – naveo je Mandić.

MEDOJEVIĆ: Rat ili političke promene, NEMA TREĆEG PUTA

– A ako vladiku Joanikija pošaljete u Spuž, spremite se da i vi obučete uniforme i zastupate to što mislite da je ispravno – zaključio je Mandić u obraćanju poslaniku Demokratske partije socijalista Nikoli Rakočeviću.

 

(Dnevne.rs/Srbija Danas/Vijesti)