Amerika sprema udar na SRBE U BiH zbog Putina i Erdogana

Erdogan

Foto: Beta/AP

Amerikanci spremaju veliko zlo i pakao za Srbe u BiH sa ciljem da rasture savez Putina i Erdogana. Povod je najava da će tenzije u Bosni biti potpuno smirene nakon istorijskog sastanka (kako ga je nazvao Izetbegović) turskog predsednika, Vučića i Bakira prekjuče u Istanbulu.

A Vašingtonu, kako kažu sagovornici Srpskog telegrafa, mir nikako ne odgovara, njima „igraju“ samo stalna nestabilnost i konstantna pretnja od izbijanja etničkih sukoba jer jedino tako NATO može da zagospodari Bosnom kao navodni faktor stabilnosti.

U bezbednosnim krugovima je odmah nakon uspešnog okončanja sastanka u Istanbulu, na kom je Izetbegović od Erdogana dobio jasna uputstva da je krajnji čas da prestane da šuruje sa Amerikancima, što već izvesno vreme čini, prostrujala informacija da je takav ishod razbesneo američke jastrebove.

Na njihovu reakciju, kažu dobro upućeni obaveštajci, neće se dugo čekati. Pitanje je samo šta će izabrati iz širokog repertoara svojih subverzivnih aktivnosti – brutalne ucene i nemire, atentate (poput likvidacije Olivera Ivanovića), raspirivanje međuetničkih sukoba…

SLEDEĆA META

U prilog tome da je Bosna, nakon Kosova, sledeća meta Amerike ide i nedavno upozorenje Stejt departmenta svojim građanima da u narednom periodu ne posećuju upravo ove dve teritorije, ali i više nego zabrinjavajuće predviđanje bivšeg savetnika potpredsednika SAD Džozefa Bajdena Majkla Karpentera, koji tvrdi da Balkanu preti novi rat i za sve unapred optužuje Srbe i predsednika RS Milorada Dodika.

OBJAVLJENO TAJNO PRIZNANJE FRANJE TUĐMANA: Da nije stvorena Jugoslavija, HRVATSKA NE BI POSTOJALA!

– Sve je to kao bure baruta koje može začas eksplodirati. Ovo je samo nastavak jedne ekstremno opasne politike etničkog nacionalizma koju vodi Dodik. Sve dok on bude vodio ovakvu politiku u RS, šanse za oružani sukob u regionu će rasti – izjavio je Karpenter.

Stručnjak za bezbednost iz BiH Dževad Galijašević uveren je da Amerikanci neće mirno gledati kako Erdogan i Putin zauzdavaju Izetbegovića.

– Bakir je godinama američki čovek za paljenje regiona i SAD se neće mirno predati. Treba im Balkan koji gori da bi njime vladali. Na pakt Erdogana i Putina da održe mir odgovoriće onako kako jedino znaju – stvaranjem haosa i nemira. Mogući su politički atentati nalik na ubistvo Ivanovića na Kosmetu, ali i širi sukobi. Apsolutno nije isključeno ni ubistvo nekog bošnjačkog političara koje bi zatim stavili Srbima na teret – objašnjava Galijašević.

PLAN VEĆ SPREMAN

Pukovnik KOS u penziji Ljuban Karan kaže da se ovakav američki scenario za BiH dugo priprema, a da je pozadina svega prinudno uvlačenje celog regiona u NATO.

VOZAČI NE PIŠE VAM SE DOBRO, AKO STE U OVOJ GRUPI: Promena zakona vam može izbiti i do 2.000 evra iz džepa

– Amerikanci idu na to da izazovu problem u BiH, s tim što sukobi neće biti sutra, već će sve ići postepeno. Moguća je i neka vrsta lokalnog rata, koja je za njih gotovo stvar rutine, a onda će, po starom receptu, biti glavni arbitri i mirotvorci da bi na osnovu toga uvukli Bosnu u NATO – zaključuje Karan.

UGLEDNI AMERIČKI ČASOPIS “TAJM”: Ramuš Haradinaj svrstan među pet NAJTRAŽENIJIH BEGUNACA u 2018. godini

(Dnevne.rs/Intermagazin.rs/Izvor:Srpski telegraf)