AMERIČKI SPECIJALAC KOJI JE UHAPŠEN U BEOGRADU, JURIO BIN LADENA Vučić: Nažalost danas ne smem o tome javno da govorim

ratnik

Foto ilustracija: Printscreen/instagram

Vojna policija u Srbiji za dva dana privela osmoro stranih državljana. Vučić: Uhapšen član „Tima 6“ koji je jurio Bin Ladena, ali o tome ne smem da govorim.

Beogradski mediji pišu, pozivajući se na izvore u vrhu bezbednosnih struktura Srbije, da su privedeni državljani neovlašćeno ulazili i snimali vojne objekte u Beogradu, Vrdniku i Petrovaradinu.

Grupa od dva Amerikanca i dve Ukrajinke uhapšena je u nedelju u Beogradu zbog snimanja objekata Generalštaba dronom, a istog dana u vojnom skladištu na Fruškoj gori uhapšeni su Britanka i Avganistanac sa italijanskim pasošem, dok su kod Novog Sada vojni policajci priveli par iz Španije zbog neovlašćenog ulaska u kasarnu „Petrovaradin“.

Državljani SAD i Ukrajine izjavili su da su podigli dron dzbog snimanja dokumentarnog filma o posledicama američkih vojnih intervencija u svetu po decu iz bombardovanih područja.

Buknuće ceo BALKAN, ako Srbija i Kosovo urade ovo!

Obe privedene Ukrajinke su poreklom iz Luganska, na krajnjem istoku Ukrajine gde godinama traju ratna dejstva. Oni su rekli da pripadaju nevladinoj organizaciji iz Kalifornije koja se bori za obelodanjivanje istine o vojnim intervencijama u svetu.

U Vrdniku je priveden par naturalizovanih Italijana, članova međunarodne organizacije „Lekari bez granica“. Muškarac je rođen u Avganistanu, dok je njegova supruga rođena u Velikoj Britaniji. Oni su ušli u skladište Vojske Srbije u kome se čuvaju municija, ubojna sredstva i gorivo, navode mediji.

Kako neimenovani izvor dodaje, ti stranci kod sebe nisu imali ništa od naoružanja, opreme niti tehnike za snimanje, pa je otvoreno pitanje šta su oni tražili u vojnom objektu, gde je pristup civilima najstrože zabranjen, o čemu postoje jasna upozorenja.

Na tu temu govorio je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je u ponedeljak uveče rekao da ima faktora spolja kojima ne odgovara stabilan region i s tim u vezi izneo podatak da je u Srbiji uhapšena osoba koja je pripadala „Timu 6“ koji je jurio Osamu Bin Ladena u Avganistanu.

„Ja danas nažalost ne smem o tome otvoreno da govorim, mislim da znam kome odgovara a kome ne dogovara, ali nisam siguran da ne bih ugrozio pozicije Srbije ukoliko bih o tome javno govorio. Nisam siguran da svima odgovara stabilnost. Mislim da ima i faktora spolja koji ne žele tu stabilnost“, naglasio je on.

PANIKA U HRVATSKOJ: Vladimir Putin postavlja raketni sistem na 150 km od Zagreba?

„Zamislite da vi nađete tipa iz ‘Tima 6’, koji je jurio za Bin Ladenom u Avganistanu i nađete ga sa brušenim pištoljem ovde i nađete kriminalne veze koje su mu dostavile taj brušeni pištolj i uhapsite te Srbe koji su to dostavljali, a oni ćute svi kao zaliveni, neće da govore zašto je trebalo da se upotrebi.

Pa nije valjda da je trebalo da se upotrebi za upucavanje soma ili smuđa u Dunavu…“, kazao je Vučić.

“SEDI TAMO, REKO SAM TI! JA KUPUJEM OVAJ AUTO” Za male pare možete kupiti zaplenjene automobile na licitaciji ako smete da se ZAMERITE MAFIJI

Kako je rekao, međutim, narod je pametan i zna da niko ko je jedan od najpoznatijih specijalaca nije dosao iz San Dijega u Srbiju tek tako…

(Dnevne.rs/Vestinet.rs/Izvor: Mediji)