Ambasador SAD Kajl Skot opet o Kosovu!

ambasador

Foto: Tanjug / Tanja Valič

Svestan sam da je Kosovo osetljiva tema, ali politika SAD u vezi sa tim nije novost, naveo je američki ambasador u Srbiji Kajl Skot.

„Fokus treba da ostane na traženju sveobuhvatnog rešenja i obe strane imaju našu punu podršku u tome. Svestan sam da je ovo osetljiva tema, ali politika SAD u vezi sa Kosovom nije novost“, napisao je Skot na Tviteru.

Izjavu Kajla Skota da je Kosovo suverena, a ne takozvana država, kritikovali su najviši srpski zvaničnici jer je, iako je stav SAD prema kosovskoj nezavisnosti poznat, skandalozno da to kaže u Vladi Srbije.


Podsetimo, pre dva dana, ambasador SAD u Beogradu Kajl Skot je izjavio da kosovska vlada nije takozvana već Vlada Kosova, koje je nezavisna i suverena zemlje, sa svojim izabranim predstavnicima.

(Dnevne.rs/Izvor: rs.sputniknews.com)

1 Comment on "Ambasador SAD Kajl Skot opet o Kosovu!"

  1. Goran Rosic | 17. October 2018. at 13:01 |

    Svesni smo da su Texas Novo Mexico, Florida,Californija takozvana usa i ako pripadaju Meksiku…To nije nas stav to nmama ne pripada i necemo ni pisati o njima.Necemo se mesati ni otimati tudju zemlju nhiti rasparcavati tudje zemlje a svoju cemo da branimo do poslednjeg zivog bica…Kosovo nije drzava bila niti ce ikad biti.Kosovo je Srbija.

Comments are closed.