AMBASADOR NEMAČKE: Srbija će ući u Evropsku uniju tek kada OVO URADI!

Foto: Dnevne.rs/Pixabay

Šib je na sastanku Udruženja korporativnih direktora Srbije, tokom polučasovnog uvodnog govora u kome je akcenat stavio i na potrebu reformi u oblasti vladavine prava i na investicije, izrazio i očekivanje da se situacija između Beogada i Prišine, koju je ocenio kao tešku, neće pogoršati, odnosno da će proces normalizacije dovesti do dobrih rezultata.

Ambasador Nemačke je na skupu odgovarao i na pitanja članova Udruženja o mogućim međufazama na putu Srbije ka EU, odnosno o modelu ne punog članstva. Međufaza nema, rekao je Šib i napomenuo da će Srbija postati član kada zatvori svih 35 poglavlja.

Ne želimo da ponavljamo greške, rekao je ambasador i istakao da je Nemačka Srbiji iskreni i konstruktivni partner bez skrivenih agendi.

– Iako proces evrointegracija u Srbiji traje duže, to nije izgubljeno vreme – rekao je Šib i odbacio navode da se lestvica za Srbiju na putu ka EU podiže.

NA MUCI SE POZNAJU JUNACI: Ove zemlje su opalile ŠAMAR Americi, Britaniji i Francuskoj i STALE UZ SRBIJU! Evo šta su poručili Rusija i Kina, ali i Kazahstan, Peru, Etiopija… (INFO)

Prema njegovim rečima, tačno je da je procedura za ulazak u EU pre 10 i 20 godina bila jednostavnija i da se od tada mnogo toga promenilo.

(Dnevne.rs/izvor: Tanjug)