ALEKSANDAR VULIN: “Velika Albanija” znači RAT!

ministar

Foto: Tanjug/Oksana Toskić

„Nema slobodne i suverene zemlje bez snažne Vojske, a naša pozicija i u pregovorima o Kosovu i Metohiji biće jača u onoj meri u kojoj bude jačala i naša Vojska“, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin i naveo da se on već jasno i glasno izjasnio za razgraničenje.

– Smatram da treba zaustaviti širenje “velike Albanije“, najopasnije političke ideje na prostoru Balkana.

“Velika Albanija“ znači rat, i to ne samo rat sa Srbijom i Srbima, već paljenje Crne Gore, Makedonije, možda i Grčke, a sigurno Srbije.

ZATVOREN KASNO SINOĆ: Policija UPALA u kamp za vojnu obuku mališana (VIDEO)

Hoćete li da je zaustavimo ili nećete, ili da sačekamo na neki drugi vremenski raspored zvezda i sila – upitao je Vulin.

On je na Televiziji Hepi rekao da po pitanju razgraničenja još ništa nije dogovoreno, jer su najveće svetske sile protiv toga, o čemu, kaže, svedoči i izjava nemačke kancelarke Angele Merkel.

– Oni hoće nezavisno i celovito Kosovo. Vučić se drznuo da uđe u borbu i da im kaže da to Kosovo nije ni nezavisno, a da ne sme da bude celovito, da ne može da bude tako.

On ima tu hrabrost, a svi su protiv njega. Najveći broj svetskih sila jesu protiv njega, i protiv ovakvih ideja – naglasio je Vulin.

Kaže i da najveće svetske sile hoće da opravdaju 1999. godinu, jer razgraničenje na KiM bi značilo da NATO agresija nije bila po pravu i pravdi i da na taj način priznaju da je ta agresija bila akt nasilja, pravnog i svakog drugog.

Moskva spremna da podrži osamostaljenje Republike Srpske

Prema njegovim rečima, to bi značilo da priznaju i zločine na KiM i da za njih neko mora da odgovara i da bude kažnjen.

– Mi smo u jednom političkom i istorijskom trenutku kada možemo da pomognemo nekome ko menja istoriju, mislim na Vučića, a možemo i da mu odmognemo.

DA LI ĆE SRBIN PROMENITI PRAVILA TENISA? Kad Novak “udari” na Federera: Đoković želi VELIKU REVOLUCIJU “belog sporta”! (INFO)

Svako od nas će stajati pred istorijom. Ja verujem da je ovo obnova srpske državnosti i zaustavljanje širenja “velike Albanije“ i zato ću činiti sve da pomognem – zaključio je ministar Vulin.

(Dnevne.rs/Vestinet.rs/Izvor: Mediji)