ALEKSANDAR VUČIĆ: “Uspeli smo da oslabimo sebe, budemo niko i ništa…”

predsednik

Foto: Tanjug/ Dimitrije Goll

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je danas da je usvajanje rezolucije u Prištini o navodnom genocidu Srbije na KiM deo “začaranog kruga ludila” iz kojeg nema izlaza i ocenio da oni koji stalno vode politiku govoreći da su žrtve ne razmišljaju o budućnosti.

Vučić je odgovarajući na pitanja novinara rekao da je takvo ponašanje, po kojem je svima Srbija za sve kriva, postalo model u regionu, koji bi, navodi, trebalo da sarađuje i jedinstveno nastupi prema Evropi.

“Umesto da smo se postavili kao blok prema Evropi i svi zajedno tražili veća prava, uspostavili sistem u kojem nemamo granice za robu, usluge, da razmenjujemo znanje i jedinstveno nastupamo prema Evropi, mi smo uspeli da dovedemo do toga da se posvađamo međusobno, da oslabimo sebe, budemo niko i ništa…”, rekao je Vučić.

Dodao je da se države u regionu prazne, budući da ljudi odlaze iz njih.

PORUKA SLAMA SRCA: Danski milijarder i njegova supruga se obratili javnosti posle tragičnog gubitka troje dece

Predsednik je ocenio i da je to što rade Albanci začarani krug ludila iz kojeg nema izlaza

Navodi da je Ramuš Haradinaj stekao popularnost na mržnji prema Srbiji i uvođenju taksi, a da sada Hašim Tači preti hapšenjem i maltretiranjem Srba, kako bi pokazao da je veći Albanac od Haradinaja i da bi vratio deo svoje popularnosti.

On je naveo da neće odgovarati psovkama, mada bi to mnogi voleli da čuju od njega.

“Nekad dođe takvo vreme i kada takva vremena dođu, onda se malo stišate i pravite blesavi i to je to… Neću da odgovaram psovkama, iako bi to mnogi voleli, ne zato što ne smem… Kada dođe trenutak, a ne daj Bože da dođe, videćete kako će ko da štiti svoj narod”, rekao je Vučić.

“SAD IMAM SVE” Oglasila se mlada iz Bosne koja je POBEGLA SA SOPSTVENE SVADBE zbog novca

On je ocenio da oni koji stalno vode politiku na priči da su žrtve ne vide i ne razmišljaju o budućnosti, već samo o tome kako da namire dugove iz prošlosti.

“Tu nema napretka i ja neću da dozvolim da se Srbija u to pretvori, već želim da bude gradilište, za ljude koji će da razmišljaju o budućnosti, novim tehnologijama, razvoju i znanju jer samo tako imamo šanse da opstanemo. To je jedini put u budućnost”, istakao je Vučić.

       

(Dnevne.rs/Izvor: Alo.rs, agencije)