ALEKSANDAR VUČIĆ “U Beogradu je prosečna plata 700 evra i niko neće da radi na građevini”

predsednik

Foto: Tanjug, Dragan Kujundzic

Predsednik Aleksandar Vučić je izjavio da Srbija nema dovoljno građevinskih radnika, pa mora da uvozi radnu snagu iz okruženja.

“Nikada građevinska industrija nije bila ovako angažovana, ali nemamo dovoljno radnika i zato kada obilazite gradilišta primetićete radnike iz BiH, iz Makedonije, Turske.

U Beogradu je prosečna plata 700 evra i niko neće da radi na građevini, ali mi moramo da gradimo zemlju”, rekao je predsednik Vučić je prilikom obilaska radova na mostu preko Save kod Šapca.

On je naglasio da je izuzetno važno to što je Azvirt pristao da skrati rok izgradnje auto-puta RumaŠabac i brze saobraćajnice Šabac–Loznica za godinu i tri meseca, jer će to da spase živote ljudi.

“Time čuvamo živote ljudi. Znate li koiliko dugo nismo imali nijedan udes na putu od Čačka do Ljiga?”, rekao je Vučić.

PROČITAJTE JOŠ

MINISTAR VULIN PORUČIO “EU želi da vlada Srbijom, ali nas ne želi u svom članstvu!”

Dodaje da je će investitotri tako lakše da se odluče za ulaganja u Šapcu, Loznici i Rumi i najavljuje da postoji još jedna kompanija zainteresovana da u Šapcu ulaže, ali nije otkrio njeno ime.

Direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić je rekao da je za prvih devet kilometara puta od Hrtkovaca do novog mosta na Savi završena eksproprijacija i da je danas dobijena dozvola za gradnju.

Naveo je da će naredne nedelje početi radovi na toj deonici auto-puta.

 

(Dnevne.rs/Tanjug)