ALEKSANDAR VUČIĆ: Sa Srbijom niko ne može da razgovara jezikom ULTIMATUMA I PRETNJI

predsednik

Foto: Rojters

Predsednik Srbije Alekdsandar Vučić izjavio je danas da sa Srbijom niko ne može da razgovara jezikom ultimatuma i pretnji i da nam mimo međunarodnog javnog prava određuje da prihvatimo samo ono što je albanski interes.

Vučić je, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa kiparskim predsednikom Nikosom Anastasijadisom, podvukao da je Kipar jedna od članica EU koja najčvršće i najjasnije štiti međunarodno pravo i teritorialni integritet Srbije, i na tome zahvalio predsedniku Kipra kao i na podršci koju ta zemlja pruža Srbiji na putu ka EU.

PACOLI ZAPRETIO SRBIJI: Blokada karatista tzv. Kosova kukavički čin

Vučić je rekao da je Srbija spremna sa svima da razgovara, da se trudi da ima dobre odnose, ali da svi moraju da znaju da cenimo i poštujemo one koji su bili uz nas u najtežim trenucima.

predsednik

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednik Srbije je zahvalio kiparskom kolegi na iskrenom prijateljstvu koje taj narod i zemlja država pružaju i građanima Srbije i našoj zemlji.

Ukazao je da u međunarodnim odnosima uvek imate interese kao ključnu i glavnu vodilju, ali da međutim u odnosima Srbije i Kipra taj odnos je iskreno prijateljski i blizak i redak na međunarodnoj areni.

PUTIN PREPORUČIO SRBIJI OVO ORUŽJE: Sve o raketnim sistemima „Smerč“ i „Pancir S“!

On je zahvalio na podršci koju Kipar pruža Srbiji po pitanju KiM.

(Dnevne.rs/Izvor: Tanjug)