ALEKSANDAR VUČIĆ OD DANAS U ZVANIČNOJ POSETI RUSIJI: Vladimir Putin nam šalje S-300

Vučić

Foto: Printscreen/Vlada Srbije/Promo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas počinje zvaničnu posetu Moskvi, tokom koje će se sastati i sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. Pored brojnih tema – od ekonomskih do političkih, na dnevnom redu će se naći i nastavak vojne saradnje.

– Veliki i važan sastanak imam sa Putinom 19. decembra i nadam se da će biti dobrih vesti za Srbiju – istakao je Vučić uoči odlaska u Moskvu.

Potvrda o isporuci

Vojni analitičar Miroslav Lazanski uveren je da će u centru pažnje biti pitanje nabavke raketnog sistema S-300.

[adsenseyu5]

– Predsednik Vučić će sasvim sigurno pokrenuti pitanje ruske dozvole da nam Belorusija isporuči šest migova i sistem S-300 jer Rusija ima na to pravo kao njihov proizvođač kada se trguje sa nekom trećom zemljom. Od Rusa nabavljamo sisteme “Pancir”, BUK i BUK M2.

Važno je da se pokrene pitanje kada će nam stići tenkovi T-72 sa najnovijim oklopom i modernizovani oklopni izviđački automobili BRDM 2. Potrebno je da sva ta vojna vozila dođu što je moguće pre – rekao je Lazanski.

Potpukovnik KOS u penziji LJuban Karan kaže da ćemo od Rusa dobiti potvrdu o isporuci već naručenog respektabilnog PVO sistema, u koji spada lovačka avijacija, tenkovi i modifikovana borbena vozila, koji će biti moćno oružje na frontu.

Ko je bio Sveti Nikola i zašto ga slavi pola Srbije

– Kako se ratna dejstva najviše odvijaju u vazduhu, očekujem da se potvrdi dolazak najmodernijeg moćnog sistema S-300, čijom ćemo nabavkom obezbediti to da nas NATO avijacija dugoročno zaobilazi. Ranije dogovoreni PVO sistemi BUK i “Pancir” štitiće nam važne strateške ciljeve na zemlji – ističe Karan.

Velika očekivanja ima i Ekatarina Pomorceva, ruski politikolog, koja najavljuje nastavak diplomatske, političke i još intenzivnije vojne pomoći.

– Ne bih smatrala nerealnim očekivanja da se pomoć poboljša, uključujući ozbiljnije odbrambene sisteme, pa na kraju krajeva i raketni sistem S-300 – izjavila je nedavno Pomorceva.

Nove investicije

Kada su u pitanju ostale teme, šef diplomatije Ivica Dačić, koji će biti u srpskoj delegaciji koja putuje u Moskvu, najavio je nove projekte.

[adsenseyu1]

– Očekujem potpisivanje nekih novih sporazuma i nove ekonomske projekte i investicije – rekao je Dačić, dodajući da Srbiju i Rusiju povezuju zajednički interesi ne samo u sadašnjosti već i u budućnosti.

Karijerni diplomata Zoran Milivojević očekuje da susret Vučića sa Putinom potvrdi odlične političke odnose u nekoliko ključnih segmenata.

NIŠTA NIJE SLUTILO NA TEŠKU TRAGEDIJU: Ovo je bračni par čija se rasprava jutros završila tragedijom! (FOTO)

– Potvrdiće se strateško partnerstvo. Važan će biti razgovor o razvoju situacije u regionu, nadmetanju velikih sila i koliko se to reflektuje na našu poziciju – ocenjuje Milivojević.

Za slavu sa Putinom

Vučić i Putin srešće se na Svetog Nikolu, drugog dana predsednikove posete Rusiji. Nikoljdan je inače slava srpskog predsednika.

[adsenseyu5]

Plan posete

Prvi dan

-obilazak Naučnotehnološkog parka

-dodela ordena koji je bivši predsednik Tomislav Nikolić posthumno dodelio nekadašnjem ambasadoru Rusije u UN Vitaliju Čurkinu, velikom prijatelju Srbije.

Haški sud poljuljao ugled “oca hrvatske nacije”: Otkrio nezgodnu zaostavštinu Franje Tuđmana

Drugi dan

-sastanak sa Putinom

-potpisivanje novih sporazuma

-dogovor o novim ekonomskim projektima i investicijama.

UŽASNA TRAGEDIJA OCA I MLADIĆA: Gledao kako mu sin gine u automobilu koji su dva sata pre nesreće zajedno kupili

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Pravda.rs/Izvor: Republika.rs)

[adsenseyu2]

1 Comment on "ALEKSANDAR VUČIĆ OD DANAS U ZVANIČNOJ POSETI RUSIJI: Vladimir Putin nam šalje S-300"

  1. Ma dai kupite malo medicinske spreme !! Koju risonazu i opreme za operativne sale da lecite te bolesne ljude umjesto da ih takve naoruzavate!! Sramota nema te ni lekova!!

Comments are closed.