ALEKSANDAR VUČIĆ O IZJAVI IZETBEGOVIĆA: Neki misle da Srbija nije dovoljno pregažena i ponižena

Aleksandar

Foto: Tanjug/Rade Prelić

– Neki misle da Srbija nije dovoljno pregažena i ponižena i da je samo pregažena i ponižena Srbija dobra Srbija – rekao je danas predsednik Aleksandar Vučić povodom stava Bakir Izetbegovića o priznavanju Kosova i Metohije i ocenio da će ta izjava imati dalekosežne političke i pravne posledice.

– Taj intervju komplikuje mnogo toga u regionu – rekao je Vučić novinarima, a na relativizovanje težine Izetbegovićeve izjave uzvratio opaskom da bi on, da je rekao da treba priznati nezavisnost Republike Srpske, završio u Hagu.

Vučić smatra da je Izetbegovićev intervju kompleksan i da će imati dalekosežne političke i druge posledice, da će Srbija sve ozbiljno sagledati i dati odgovor, ali i da treba da nam bude jasno da treba sami pametno da radimo, jer nećemo imati podršku međunarodne zajednice.

[adsenseyu5]

– Reč je o ozbiljnijoj izjavi nego što bilo ko u Srbiji u ovom trenutku može da sagleda – rekao je srpski poredsednik.

Smatra da se “mnogo toga promenilo tim intervjuom” i najavljuje da će “srpski odgovor uslediti za nekoliko dana”.

– Mnogo se toga promenilo tim intervjuom, i ne samo da se on (Izetbegović) nada priznanju Kosova, a da se teritorijalni integritet BiH brani ratom, dok s druge strane, kako ispada, Srbija valjda treba da isporuči delove svoje teritorije uz kafu i ratluk – primetio je Vučić te poručio da je reč o mešanju u neka posla s kojima on nema nikakve veze niti na to ima prava.

NOVI OČEVIDAC OTKRIO DETALJE OD KOJIH JE U POLICIJI NASTAO MUK: Jelena se svađala sa Zoranovim bratom pre ubistva!?

Vučić ukazuje da je Izetbegovićev intervju kompleksan i da će imati dalekosežne političke i druge posledice, da će Srbija sve ozbiljno sagledati, iz svih uglova, i probati da nađe najbolje rešenje, ali i da je jasno da treba sami pametno da radimo, jer nećemo imati podršku međunarodne zajednice.

Istakao je, odgovarajući na pitanja novinara, da ne bi u ovom trenutku da govori o tome kakav će biti srpski odgovor, da je potrebno da prođe nekoliko dana, ali je i primetio da je kojim slučajem on dao takvu izjavu – već bi “nam ceo svet pao na glavu”.

– Šta bi bilo da sam izgovorio da RS treba da bude nezavisna, oterali bi me u Hag u roku od 15 dana – primetio je.

[adsenseyu1]

Ali, kako je dodao, na račun Srbije može da izgovori ko šta hoće, šta im padne na pamet, zato, poručio je, i bole priče iz sveta o tome da sve strane treba da se smire.

Šta to znači, zapitao je, da se sve strane smire, kad on, kako je rekao, juče nije izgovorio ni reč na tu temu.

– Pitam se koje su to strane, nisam juče ništa rekao, koje su to strane – zapitao je i dodao da kad je reč o komentaru Saše Jankovića na Tviteru povodom izjave Izetbegovićam, a gde on optužuje Vučića da opet izaziva problem da bi navodno rešvao, predsednik Srbije rekao je da ne može da komentariše one koji uvek idu protiv svoje države, “čak i kad nemaju nikakav razlog”.

OBJAVILA FOTOGRAFIJU SVOJE ĆERKE, PA OTIŠLE PRAVO U SMRT: Tragedija kakvu Srbija ne pamti (FOTO)

– Vučić pravi krizu, valjda zato što sam juče udisao vazduh – primetio je i naveo da će srpski odgovor na Izetbegovića uslediti narednih dana, te pomenuo da će sednica Saveta za nacionalnu bezbednost tim povodom biti održana u četrvtak.

Zaključio je da u ovom slučaju moramo da donosimo najbolje odluke za svoju zemlju i narod, ali ne da budemo dvolični tako što štitimo sebe, a zalažemo se za secesiju u drugim državama.

SUMNJA SE DA JE POŽAR NA KANAREVOM BRDU PODMETNUT: Anka (84) živa IZGORELA dok je dozivala u pomoć (INFO)

Na pitanje da li neko iz međunarodne zajednice stoji iza Izetbegovićevog stava, rekao je da to ne zna, ali da može da garantuje da “naša suza neće naići ni na tugu, ni na plač, ni na razumevanje međunarodne zajednice”.

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Telegraf.rs/Izvor: Tanjug)

[adsenseyu2]