ALEKSANDAR VUČIĆ NAJAVIO VELIKA HAPŠENJA: Metlom i oštrom sabljom počistićemo sve koji su novac stekli korupcijom!

Aleksandar

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Redovni beogradski izbori biće održani u martu, dok će parlamentarni biti zakazani kad za njih bude vreme, odlučio je juče Glavni odbor SNS na predlog predsednika partije Aleksandra Vučića. Kako saznajemo u vrhu SNS, svi u partiji bili su za spajanje glasanja, ali su odustali kad su čuli stav predsednika Vučića, koji je bio protiv.

Inače, tokom govora uoči Glavnog odbora stranke, Vučić je funkcionere zatekao izjavom da će do kraja godine sprovesti veliku akciju hapšenja zbog kriminala i korupcije.

– Zadovoljan sam borbom protiv organizovanog kriminala, ali ono gde moramo da uradimo više jeste da oštrom sabljom i metlom počistimo sve one koji su mislili da novac stiču korupcijom. Mnogi će pre kraja godine biti iznenađeni žestinom akcije države Srbije u toj oblasti – najavio je lider SNS.

[adsenseyu5]

Državni razlozi

Vučić je uoči glasanja na GO, gde je 500 članova glasalo protiv održavanja i vanrednih parlamentarnih izbora zajedno sa beogradskim, rekao i da njegov predlog da se ne spajaju beogradski s vanrednim parlamentarnim izborima verovatno nije u najboljem interesu stranke, ali da je uveren da je u najboljem interesu Srbije.

– Moj predlog je da se Predsedništvu da mogućnost da eventualno odluči drugačije, ali da u martu imamo samo redovne beogradske izbore, a da ćemo na parlamentarne izbore ići kad za njih dođe red – rekao je Vučić objasnivši da su na sednici Predsedništva, održanoj neposredno pred početak GO, „imali raspravu bez dogovora“.

RAT DEVEDESETIH UNIŠTAVAO PORODICE: Mišo Kovač zbog smrti sina vojnika PUCAO SEBI U GRUDI, Šemsa Suljaković izgubila dva brata

– Ideja da idemo na parlamentarne izbore podstaknuta je stranačkim, a manje državnim razlozima. Ako bismo u martu imali spojene beogradske i parlamentarne izbore, onda bismo 2022. imali sve izbore zajedno i četiri godine mira za rad. To je dobar period da obavimo važne poslove, jer nismo spavali na lovorikama i trpali u svoje džepove, a kad već hoćemo da idemo na izbore, a gradske smo već izgubili, kako kažu, onda je Nebojša (Stefanović) rekao da idemo istovremeno i na parlamentarne, koje ćemo da dobijemo – naveo je Vučić i dodao da time ne bi bio prekinut kontinuitet vlasti u državi, što je je važno da bi se Srbija efikasnije oduprla pritiscima i stalnim zamerkama da sedi na dve stolice i kako ne može da bude neutralna.

Argumenata protiv zajedničkih izbora, kako je istakao, u stranci gotovo da nema.

– Ali iz ugla države postoji jedan. Brinem se jer nećemo moći da razgovaramo o Kosovu i reformama. I još nešto, ako idemo na parlamentarne izbore, ima li smisla da ostavimo istog premijera Anu Brnabić ili predsednicu Skupštine Maju Gojković? – zapitao je Vučić i ocenio da i jedna i druga izvanredno rade svoj posao.

[adsenseyu1]

– Šta mislite, da čeznem da pokažem kako Ana nije dobra pošto sam ja bio mnogo bolji? Ne čeznem. Ana ima moju punu podršku, jer radi vredno, dobro i onako kako je gotovo nemoguće raditi pod teškim pritiscima iznutra s onima koji žele na njenu poziciju i spolja. Brnabićeva trpi velike pritiske ne samo zato što je vredna već zato što je odan prijatelj i neće da ide protiv svojih prijatelja i saradnika – kazao je Vučić i nastavio:

– Zato im (opoziciji) Ana bez obzira na njenu ovakvu ili onakvu orijentaciju, kako god da to nazivate, više nije zvezda. Nije zvezda po njihovim krugovima, po balovima i gde već misle da odlučuju o svemu. Zato što s nama radi najteže poslove i ne plaši se sukoba s onima koji razaraju zemlju. Što se tiče Maje, ponosan sam šta ta žena izdržava. Pokazala je hrabrost i energiju.

ČUDO KOD KURŠUMLIJE: Krava otelila tele sa dve glave, domaćin zamalo palo u nesvest!

Zanimljivo je da su na listi funkcionera SNS koji su se najglasnije zalagali za spajanje izbora, uz Stefanovića i Zoranu Mihajlović, bile upravo Brnabićeva i Gojkovićeva.

– Izađite na izbore, govorite o rezultatima, o planovima. I da se izgubi, nije ništa strašno, ali je bitno da se pokuša da se bar smanji razlika. Šta ste čuli od naših političkih protivnika o KiM, o odnosu s Rusijom, Briselskom sporazumu… Ništa, zgrčeni su u centru Beča. Ovaj što se grči vozi se u „audiju A8“, a ja nemam ni državni „A8“, imaju luksuzne glisere. Ovaj drugi ima desetine miliona evra, najveći medijski tajkun, koji je sa Šapićem tukao ljude po Sopotu, a ovog trećeg pitaj sve samo ne za pare. Zato vas molim – uđite u borbu, tucite se hrabro i snažno i pokažite naše rezultate – poručio je Vučić.

https://www.dnevne.rs/zanimljivosti/sutra-slavimo-arandjelovdan-cuvar-pravoslavne-vere-stiti-svakog-od-nas-a-ovu-stvar-ne-smete-da-uradite-jer-vas-ceka-kazna

Konačna odluka

Posle glasanja govorila je predsednica Skupštine Maja Gojković:

– Sa više od 500 glasova za i samo četiri protiv, GO je posle sadržajne rasprave odlučio da izađemo isključivo na izbore za Skupštinu grada. Na sednici Predsedništva, održanoj pre GO, bilo je različitih mišljenja. Nismo pred članove GO izašli s jednim konkretnim predlogom, ali je prevladao stav Vučića da se s beogradskim ne raspisuju i vanredni parlamentarni izbori – rekla je članica Predsedništva SNS Maja Gojković.

Ona je ukazala da je odluka zasad konačna, ali da u zavisnosti od situacije u državi i svetu može da se promeni.

– Doneta je najbolja moguća odluka u ovom trenutku. Ko zna šta može da se desi u budućnosti u državi, Evropi i svetu – navela je Gojkovićeva i dodala da će naprednjaci o kandidatu za gradonačelnika Beograda tek razgovarati.

[adsenseyu4]

REAGOVANJA

Dragan Šutanovac

Zamajavali građane

U trenutku kad Zapad postavlja jasno pitanje o iskrenosti opredeljenja vlasti za evropske integracije, Vučić i SNS pribegavaju već viđenom manevru skretanja pažnje, ovoga puta republičkim izborima, iako su od početka znali da ih neće raspisati.

Neverovatan skandal u Subotici: Ovo što je golman Borca radio svaki put kada je lopta došla do njega, nije viđeno u istoriji fudbala (VIDEO)

Boško Obradović

Ne verujem da neće biti vanrednih izbora

SNS se ne može verovati da vanrednih parlamentarnih izbora neće biti zajedno sa beogradskim na proleće iduće godine. Vučić se kleo da nikada neće smanjiti penzije i prevario je sve. Rekao je više puta da se nikada neće kandidovati za predsednika Srbije i slagao je.

SRBI KRALI AUTOMOBILE U AUSTRIJE: Nijedan nisu obili, evo kakav trik su smislili

Đorđe Milićević

Državotvorna odluka

Ova odluka je ozbiljna, odgovorna i državotvorna. Potvrđuje da je vladajuća koalicija posvećena Srbiji, rešavanju problema, interesima budućnosti, a ne političkih stranaka, rejtinzima i popularnosti. Srbija nastavlja put prosperiteta napretka i stabilnosti.

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Izvor: Biljana Bojić,Kurir.rs)

[adsenseyu2]