ALEKSANDAR VUČIĆ NA KiM: Tri poruke za Srbe, jedna za Albance (INFO)

Kosovo

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi na Kosovu i Metohiji gde će razgovarati sa političkim predstavnicima Srba i građanima južno od reke Ibar.

Državna agencija Tanjug javila je da je Vučić nešto pre 11 časova stigao u Banjsku.

On je izajvio da će Beograd i Priština razmenjivati informacije o ubistvu Olivera Ivanovića, iako je Srbija tražila da učestvuje u istrazi, a kosovske vlasti to nisu odobrile.

“Mi ćemo razmenjivati informacije. Ali ćemo da sačekamo ne priče za novine, već konačne rezultate istrage, ako se to ne desi onda će nam mnoge stvari biti jasnije”, rekao je Vučić, prenosi N1.

Vučić je rekao da ima tri poruke za Srbe – prva je da moraju da opstanu i ostanu na Kosovu, druga da je došao da razgovaraju o tome ko može da im garantuje bezbednost i treća da vlast Srbije mora da se obračuna sa kriminalom i korupcijom u sopstvenim redovima.

OŠTAR ODGOVOR RUSIJE NA PRITISKE ZAPADA: Vladimir Putin ujedinjuje Srpsku i Kosovo sa Srbijom do 2022. godine

“Srbi moraju da ostanu i opstanu na svojim ognjištima, a država Srbije je pomagala i pomagaće više u budućnosti. Došao sam da razgovaram o bezbednosti Srba, o tome koji organi su tu da im tu bezbednost garantuju”, rekao je Vučić.

On je rekao da je došao i da poruči Albancima da neretko imaju različite interese sa Srbima, ali i da će Srbija dati sve od sebe da sačuva mir.

“Da višedecenijske i viševekovne razmirice rešimo, da obezbedimo trajnost tog mira i sigurnost za svaku srpsku i svaku albansku porodicu”, rekao je Vučić.

On je najavio da će država uložiti još 250 miliona dinara u obnovu manastira Banjska, kao i da predstoji završetak izgradnje naselja “Sunčeva dolina” u Zvečanu za oko 300 porodica raseljenih Srba sa Kosova i Metohije.

Predsednik Srbije će tokom boravka u Kosovoskoj Mitrovici položiti venac na mesto ubistva Olivera Ivanovića.

Vučić će se na Tehničkom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici sastati sa srpskim zvaničnicima na Kosovu.

NOAM ČOMSKI: Albanci su kao DIVLJE PLEME, prihvaćeni su od Srba na Kosovu, pa proterali domaćina!

Predsednik će u popodnevnim satima obići i Laplje Selo kod Prištine, gde će u Domu kulture razgovarati sa građanima.

Vučić je posetu Kosovu najavio u utorak, nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost koja je usledila posle ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

Upozorenje PRVOG NIVOA Stejt departmenta za putovanje kroz Srbiju, evo i zbog čega!

(Dnevne.rs/Izvor: Nedeljnik.rs)