ALEKSANDAR VUČIĆ: “Dug je spisak mojih teških grehova”

predsednik

Foto: Printscreen

Govoreći o zamerkama na njegov račun u izveštaju EK o napretku Srbije, predsednik Vučić je naveo da mu se zamera to što je predlagao uvođenje strogog policijskog časa, upotreba sile tokom protesta, intezivni odnosi sa Rusijom i Kinom, kao i kupovina ruskog naoružanja.

“Dug je spisak mojih teških grehova. Ja ih prihvatam u potpunosti”, rekao je Vučić na konferenciji za novinare nakon sastanka sa evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varheijem koji je u radnoj poseti Beogradu i dodao:

“Ja sam insistirao na dobroj saradnji sa Rusijom i Kinom i da se kupi ‘Pancir. Portrudiću se da nabavim još bespilotnih letelica iz još jedne problematične zemlje”, poručio je predsednik Srbije navodeći da je njegov posao da brine o bezbednosti zemlje i njenih građana.

Govoreći o zamerkama na njegov račun po pitanju policijskog časa, Vučić je rekao da u “izveštaju ne piše da su demonstranti izražavali nezadovoljstvo močugama, ogradama i kamenjem”.

PROČITAJTE JOŠ: ODLUČENO: Evo ko je zamenio Marka Đurića na mestu direktora kancelarije za Kosovo i Metohiju

Predsednik Vučić je naveo da je ponosan na rad državnih organa kada se radi o pandemiji i dodao da je ponosan što su mu životi ljudi bili najpreči!

“Taj neko ko je ljut nema pravo da primenjuje nasilje nad državnim organima i pripadnicima policije! U izveštaju su nas podsetili da javni red i mir moraju biti zagarantovani, a nigde se ne pominje da je prvi pendrek nije bio sve dok oni nisu zauzeli zgradu Narodne skupštine. Kako je kod njih proporcionalna primena sile kada sede na pogrešnom delu travnjaka, videli smo”, izjavio je Vučić na konferenciji.

 

(Dnevne.rs/Mondo.rs)