ALEKSANDAR VUČIĆ BURNO REAGOVAO NA OSLOBAĐAJUĆU PRESUDU MIŠKOVIĆU: Neka vam TAJKUNI VODE DRŽAVU i pokradu sve što je stvoreno!

premijer

Foto: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je oslobađajuću presudu za Miroslava Miškovića rečima: “Evo vam tajkuni, neka vam vode državu i neka pokradu sve što je u međuvremenu stvoreno”

Vučić je ovako reagovao na pitanje o Miškoviću, koje su mu postavile Novosti.

Odluku je jednoglasno doneo Apelacioni sud, koji je danas Miroslava Miškovića pravosnažno oslobodio optužbi da je oštetio putarska preduzeća izvlačeći novac iz njih, dok će mu suđenje za utaju poreza biti ponavljeno.

[adsenseyu5]

Istovremeno, potvrđene su i oslobađajuće presude za sina vlasnika “Delta holdinga” Marka Miškovića i Mila Đuraškovića, koji su, takođe, bili optuženi za ispumpavanje novca iz putarskih firmi. I njima će se ponovo suditi za utaju porez.

U obrazloženju Apelacionog suda se navodi da prvostepena presuda sadrži bitnu povredu odredaba krivičnog postupka, jer su u obrazloženju presude izostali razlozi o odlučnim činjenicama, a “oni razlozi koji su dati su u znatnoj meri nejasni i protivurečni”.

NEVEROVATAN PREOKRET: Advokat otkrio ono o čemu je malo ko razmišljao, Kapetan Dragan uskoro NA SLOBODI- iako je tek danas OSUĐEN NA 15 GODINA!?

Mišković i njegov sin Marko uhapšeni su decembra 2012. godina zbog sumnje da su učestvovali u malverzacijama u putarskim preduzećima, koje su prema optužnici oštetili za 16 miliona evra. Četiri meseca kasnije optužnica je proširena i za utaju poreza.

Miroslav Mišković se konkretno teretio za pomaganje sinu Marku, vlasniku kompanije “Mera invest”, da utaji porez od 320,2 miliona dinara.

U pritvoru Centralnog zatvora proveo je osam meseci. Nakon polaganja jemstva od 12 miliona evra, pušten je da se brani sa slobode, ali mu je oduzet pasoš i zabranjeno da napušta Srbiju.

[adsenseyu1]

Nakon dve godine suđenja u Specijalnom sudu, postupak mu je spojen sa suđenjem Milu Đuraškoviću, koji je, kao vlasnik nekoliko putarskih preduzeća, takođe bio optužen za malverzacije.

Objedinjeni slučaj je tako 2015. krenuo ispočetka. Pred sam kraj suđenja Miroslavu Miškoviću se pogoršalo zdravstveno stanje, pa je sudija Maja Ilić njegov postupak razdvojila od suđenja sinu Marku, Đuraškoviću i još osmoro optuženih.

MRAČNA TAJNA ZORANA MARJANOVIĆA: Na dan Jelenine sahrane išao da se vidi sa ljubavnicom!?

Prošle godine u junu Veće Specijalnog suda ga je oslobodilo za malverzacije u putarskim preduzećima. Za istu optužbu oslobođeni su i njegov sin Marko i Đurašković. Međutim, prvi čovek “Delta holdinga” osuđen je na pet godina zatvora i novčanu kaznu od osam miliona dinara za pomaganje u utaji poreza.

Za isti slučaj sin Marko je dva meseca ranije osuđen na tri i po godine zatvora i istu novčanu kaznu. Nakon osuđujuće prvostepene presude Miškovižć se žalio Apelacionom sudu.

DRAMA U BEOGRADU: PAUK MU ODNEO PORŠE OD 170.000 EVRA! Pukao mu film, a onda ga je iz revolta polio benzinom i zapalio! SAD PRETI DA ĆE DA ZAPALI I SEBE (FOTO)

(Dnevne.rs/Telegraf.rs/Izvor:Večernje novosti)

[adsenseyu4]

1 Comment on "ALEKSANDAR VUČIĆ BURNO REAGOVAO NA OSLOBAĐAJUĆU PRESUDU MIŠKOVIĆU: Neka vam TAJKUNI VODE DRŽAVU i pokradu sve što je stvoreno!"

  1. Malo dodje cudno i neobicno reagovanje jednog pravnika, kad zna da sudstvo i tuzilastvo ne kreira(stvara) zakone, nego se pripremaju u Vladi pa i njihova skladnost, logicka uredjenost, potpunost zavisi od pravnih strucnjaka koji ih sastavljaju.Konacno oni se usvajaju u Parlamentu gde Vladajuca SNS ima vecinu!Izmedju ostalog ako se u praksi pokazu losi u drustvenim odnosima(u ovom slucaju po oceni Predsednika) oni se po istoj proceduri i menjaju!Zaista neznam sta je tu nejasno!?

Comments are closed.