ALEKSANDAR VUČIĆ: Albanci napadaju južni deo Srbije iz pravca Lipljana!

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da nisu potrebna nikakva posebna saznanja da bi se videla promena demografske slike na jugu centralne Srbije.

„Ne moram da imam nikakva posebna saznanja. Prođite „pipak“ nadomak Vranja danas. U Bujanovcu je bilo ranije više od 50 odsto srpskog staovništva, a danas je 41 do 42 odsto“, objasnio je on upitan da prokomentariše informacije da Albanci na isti način kako su osvajali Kosovo, kupovinom za velike pare nekretnina, pokušavaju da nasele jug Srbije.

On je, u Nikincima nakon pokazne vežbe, rekao da je video kako su se Albanci strašno zabrinuli zbog njegovih reči da Srba ima sve manje u Čaglavici, Bresju i Kosovu Polju, te da je „Glas Amerike“, brojao Srbe.

„Što ne kažu koliko je Srba bilo u Čaglavici, Kosovo Polju, Bresju. Pogledajte da li u Bresju ima danas jedan ili dva srpska stana“, kazao je Vučić.

VUČIĆ SAOPŠTIO DOBRE VESTI GRAĐANIMA SRBIJE: Povećanje penzija od novembra, a plate..

Rekao je da je problem u Srbiji što ne volimo da sagledamo istinu, šta kaže svet, već volimo da čujemo samo ono što o sebi kažemo.

„To nikada nisam razumeo. Ja sam rekao suštu i pravu istinu. Što „Glas Amerike“ nije kazao koliko je Srba prodalo kuće u Čaglavici i po kojoj ceni, na kakav način, kao i kako Albanci napadaju danas južni deo iz pravca Lipljana“, upitao je on.

Vučić je ukazao da država kroz različite fondove pokušava da spreči prodaju srpske zemlje oko manastira Gračanice.

Najavio je da će sa detaljnim podacima o prodaji imovine izaći uskoro pred javnost.

Kritikovao je što je nekima važnije samo da kritikuju njega, a da ih je braš briga za budućnost Srbije i našeg naroda na KiM.

Zastupam samo srpske interese

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da zastupa jedino interese Srbije, za razliku od nekih koji ga kritikuju.

On je istakao da je njima cilj samo da se dočepaju vlasti zbog novca kojeg sada ima zahvaljujući sprovedenim reformama kako bi nastavili da kradu, a povodom izjava pojedinih crkvenih velikodostojnika rekao da imaju pravo da iznesu svoje mišljenje.

Ambasador Kine o rešavanju kosovskog pitanja: Mi smo čekali 100 godina…

Vučić je odgovarajući na pitanja novinara posle pokazne vežbe VS u Nikincima rekao da se i nasmeje kada vidi naslovne strane pojedinih medija sa slikom vladike Amfilohija, ili da u Đilasovim i Šolakovim medijima citiraju pojedine crkvene velikodostojnike, a takođe i one iz nevladinog sektora koji od agnostika, ateista… postaju najveći vernici.

Kako je rekao, svojevremeno se nisu setili da daju slične komentare kada su neki drugi postavljali granice na Jarinju i Brnjaku, kosovske lične karte, davali legitimizaciju samoproglašenoj nezavisnosti pred MSP, dok prebacuju razne stvari njemu koji se bori da nešto uradi.

Dodao je i da se radi o onima koji su ćutke ili gotovo ćutke podržavali tu nezavisnost, a izgleda da im i smeta što se sada dešavaju stvari suprotne tome.

„Ne zastupam albanske interese – zastupam srpske interese i interese Srbije“, poručio je Vučić.

Naveo je i da kada je pričao o Vranju govorio je optimistično, a da o Vranju pričaju oni koji pojma nemaju o stvarnoj situaciji, već samo razmišljaju da se dočepaju vlasti, jer vide da ima novca koje je upravo on obezbedio sprovedenim reformama.

DA LI ĆE IKADA TO URADITI?! Dejan Savić ni posle novog zlata, nije prekršio svoje čuveno pravilo!

Da vređam crkvene velikodostojnike neću nikada, naveo je predsednik Srbije i dodao da se zalaže za odvojenost crkve i države, ali da mu neće smetati da crkva iznese svoje mišljenje niti zabranjivati ljudima da misle kako misle.

Na kraju je poručio da će izaći pred građane sa idejom za koju smatra da je najbolja za našu budućnost.

(Dnevne.rs/Izvor: intermagazin.rs)