ALBANSKOM LUDILU NEMA KRAJA: Nakon povećanja carine na srpske proizvode, spremaju VELIKO ZLO na KiM

Albanci

Arhivska fotografija sa ranijih protesta u Prištini – Foto: Tanjug/AP

Limaj je rekao televiziji T7 da tzv. Vlada Kosova razmišlja o uvođenju nove mere protiv Srbije, primenom recipročnosti na tablicama vozila .

Potpredsednik samoproglašene Vlade Kosova Fatmir Limaj kaže da pored 100 odsto carinske tarife na srpsku robu, vlasti u Prištini razmatraju primenu mera reciprociteta sa Srbijom i na tablicama vozila, prenosi GazetaExpress.

Limaj je rekao televiziji T7 da tzv. Vlada Kosova razmišlja o uvođenju nove mere protiv Srbije, primenom recipročnosti na tablicama vozila.

On je rekao da će takva mera biti preduzeta uskoro i zatražio od nadležnih vlasti da se sve pripremi za implementaciju. Prema rečima Limaja, mera reciprociteta znači zamenu redovnih tablica za sva vozila prilikom putovanja na Kosovo.

Kosovo i Srbija 2016. godine postigle su dogovor tokom tehničkog dijaloga u Briselu na korištenju nalepnica za pokrivanje registarske tablice automobila iz Srbije na Kosovo i obrnuto, prenosi kosovski medij.

SNIMALI AKCIJU: Spaljuju srpske proizvode na Kosovu?! (VIDEO)

Podsetimo, odluka je stupila na snagu na dan potpisivanja, odnosno juče.

Na ovakav potez Prištine reagovala je i EU, a predsednik Srbije sazvao je sednicu odbora za nacionalnu bezbednost, ali i preneo ambasadorima velikih sila u Beogradu da ovaj neodgovorni potez ruši prosperitet i mir u regionu.

(Dnevne.rs/Izvor: Espreso.rs)