ALBANCIMA ODZVONILO: Tači je upravo objavio rat Haradinaju?!

Haradinaj

Foto: AP

Predsednik lažne države Kosova Hašim Tači je na konferenciji za medije pripretio samozvanom premijeru Kosova Ramušu Haradinaju smenom sa funkcije.

Tači je pripretio smenom ako Haradinaj ne bude „korigovao“ stavove i izjave o korekciji granica kao mogućem rešenju za sporazum o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije.

– Pozivam premijera da bude racionalniji i odgovorniji u svojim izjavama koje su u vezi sa dijalogom – rekao je Tači.

Prethodno je danas Haradinaj izjavio da je ideja o korekciji granica kao rezultat dijaloga sa Srbijom mrtva i pri tome izrazio saučešće predsedniku Tačiju zato što njegova ideja nije uspela.

TRAMP SEČE KOSOVSKI ČVOR: Spreman američki plan za razgraničenje, OTKRIVENO KOME ŠTA PRIPADA!

Tači je na to na konferenciji za medije izjavio kako “dijalog nije umro“ i ponovo pozvao premijera da vodi računa o izjavama koje daje.

Hašim Tači

Foto: Rojters

– Siguran sam da premijer ima potrebu da koriguje svoju izjavu i stavove o procesu dijaloga“, rekao je kosovski predsednik.

Tači je rekao kako se borba sa Beogradom odvija za stolom u Briselu i za to lažna država Kosovo ima podršku EU i SAD i dodao kako je od premijera očekivao mnogo racionalniji i odgovorniji pristup.

– Naše pozicije nisu večne, predsednici i premijeri mogu da se menjaju, oni dolaze i odlaze, a pogotovu se mogu promeniti oni koji se ne poprave – poručio je Tači.

Prema njemu, današnja izjava Haradinaja o smrti ideje korekcije pokazuje da je ili duhovit ili da čuva svoju stolicu.

– Od premijera sam očekivao da bude racionalniji i odgovorniji kada daje izjave u vezi sa dijalogom. Ozbiljan čovek ne govori svakodnevno o ratovima i tragedijama, već o reformama – dodao je Tači.

Kosovo će istrajati na pitanju pripajanja Preševske doline, a to je, veruje Tači, moguće ukoliko bude jedinstvenog stava.

POGREŠILI SLUČAJNO?! EU ujedinila Kosovo i Albaniju

Predsednik lažne države Kosova je na konferenciji za medije govorio i o zloupotrebama lista veterana OVK i naveo da će taj slučaj biti ispitan do kraja.

Prema njemu, OVK nije imala više od 12.000 boraca pod oružjem, dok je Haradinaj ranije govorio da je samo u predelu Dukađinija (Metohije) bilo između 50.000 i 60.000 pripadnika OVK.

– Zloupotreba liste veterana treba da se istraži do kraja. Svi mi znamo da nije bilo više od 12.000 veterana – kazao je Tači.

Kosovo

FOTO: BETA/ARMENIJA ZAJMI

Takozvani predsednik smatra da  lažni premijer Haradinaj žrtvuje Preševsku dolinu samo zarad jednog čoveka, ne pominjući njegovo ime, ali aludirajući na Milana Radojčića, sa kojim je Haradinaj u prijateljskim odnosima.

– Ne mogu da žrtvujem ‘Preševsku dolinu’ zbog jednog čoveka na Severu – rekao je Tači.

(Dnevne.rs/Izvor: Srbija Danas, agencije)