ALBANCI U NEVERICI: Ozbiljno upozorenje stiglo iz Kremlja u Prištinu

Kosovo

Izvor: AFP/Armend Nimani

Moskva smatra da bi formiranje kosovske „vojske“ moglo dovesti do ozbiljnih posledica za bezbednost Balkana, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

Ministarstvo smatra da bi „takav korak bio direktno i najgrublje kršenje Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN, koja je jedini međunarodni pravni akt u oblasti rešenja situacije na Kosovu“.

To je još jedan destabilizujući i provokacioni korak posle uvođenja taksi od sto odsto na robu iz Srbije i BiH, saopštilo je rusko Ministarstvo.

– ‘Vojska‘ koju stvaraju kosovske vlasti (inače, suprotno odredbama sopstvenog ’ustava‘) može dovesti do najtežih posledica ne samo za srpsko stanovništvo u regionu, već i za bezbednost balkanskog regiona u celini – ističe se u saopštenju.

SRBIJA U NEMILOSTI AMERIKE: SAD će uvek štiti Albance zbog jednog čoveka

– Rezolucija podrazumeva samo raspoređivanje međunarodnih multinacionalnih trupa u regionu –  navodi se u saopštenju.

Moskva se nada da će međunarodne snage za Kosovo ispuniti mandat koji im je poveren i u slučaju pojavljivanja takve strukture odmah preduzeti mere za njegobu neutralizaciju i razoružanje.

Počinje da se ostvaruje najopasniji plan za Srbe još od 1999. godine

– Sponzori Prištine — EU i SAD — treba da izvrše jak pritisak na kosovske Albance kako bi opozvali svoje provokativne odluke i da bi se sprečilo jačanje napetosti –  naglašava se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

RUSKI RAMBO NEUSTRAŠIVO JE BRANIO KOSOVO: Primao metke za svoje ljude, uništavao terorističke baze, a skončao na bizaran način

Ranije je predsednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji saopštio da će vojska samoproglašene republike Kosovo zvanično biti osnovana 14. decembra.

(Dnevne.rs/Izvor: rs.sputniknews.com)