ALBANCI POZIVAJU NA “MOBILIZACIJU”: Neverovatan zahtev za sever Kosova mogao bi zapaliti KOSOVSKO BURE BARUTA

Albanci

Foto: AP

U Južnoj Mitrovici pojavili su se leci u kojima grupa “Oshtima” poziva “na mobilizaciju”, kao i na patroliranje delovima severa pokrajine gde žive Albanci, prenosi Kos sev.

Pokret “Oshtima”, koji je potpisao ovaj proglas, navodi kao razlog za to navodne pretnje “po teritoriju i albanski narod , a koje vide u najavama pojedinih političara za “korekciju granica”, prenosi Kos sev.

Oni pozivaju građane koji, kako kažu, “osećaju albansku krv u svojim venama” da se organizuju i patroliraju u oblasti sela Čabra, Vlahija, Seljac, Lipa, Boljetin, Žaž, Košutovo, Ceranjska Bistirica, ali i oko Suvog dola, ibarskog mosta i naselja Tri solitera.

Ova grupa na mobilizaciju poziva zbog “sumnjivih osoba” za koje oni tvrde da su primećene u ovim selima i koje su se navodno lažno predstavljale, a koje, kako se u ovom letku navodi govore srpski.

Mitrovica

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Te osobe su, prema mišljenju ove organizacije, obeležavale teritoriju koja će navodno ponovo biti okupirana. Do sada se institucije sa juga o ovome nisu oglašavale, a Kos sev nije uspeo da dobije komentar od Kosovske policije.

(Dnevne.rs/Izvor: Tanjug)