ALBANCI KONAČNO PRIZNALI – BEZ PUTINA NEMA DOGOVORA! Evo šta kažu o TRAMPU i EU

Putin

Foto: AP/Tanjug, Wikipedia

Jedan od lidera pregovaračkog tima tzv. Kosova Špend Ahmeti, nako razgovora sa Federikom Mogerini u Briselu, rekao je da je razgovor bio koristan i da su na njemu otvorena neka nova pitanja.

Ahmeti je objasnio da će dijalog biti nastavljen dinamikom koja tek treba da se utvrdi, ali da on očekuje da će finalni dogovor sa Srbijom biti postignut do proleća.

On je dijalog predstavio kao “istorijski za obe zemlje”, istakavši da “Evropska unija neće podržati nikakvu etnički čistu zemlju”.

HOROR U ŠAPCU: Dva staforda otkinula glavu čoveku i pokušala DA JE POJEDU!

– Kako smo čuli od Mogerinijeve, a to je stav i SAD, ideja je da radimo naporno radimo u prvoj polovini ove godine da bi videli da li možemo doći do dogovora u što kraćem roku. Mogerinijeva je rekla da je poželjan svaki dogovor koji je prihvatljiv za obe strane, ali isto tako mora u sebi da sadrži i  vrednosti na kojima insistira Evropska unija. Dakle, nema govora o etnički čistim zemljama, pa ni o razmeni teritorija.

POGLEDAJTE PRAVE GRANICE DUŠANOVOG CARSTVA: Nemojte da vas lažu, ovo je nemačka karta iz 19. veka (FOTO)

-Naravno, jasno je da dogovor mora da bude prihvatljiv i za SAD i za Rusiju, bez koje nećemo moći da završimo posao – kazao je Ahmeti i dodao da je bilo reči i o taksama i da je Mogerinijevoj sugerisano da one neće biti povučene, našta nisu dobili nikakav odgovor.

(Dnevne.rs/Espreso.rs/Izvor: Telegrafi.com)