ALBANCI FORMIRAJU “STRAŠNI SUD ZA SRBE” Srpski generali BIĆE prvi OPTUŽENI pred novim HAGOM

generali

Foto: AP / Darko Vojinović

Albanci iz Prištine nikako da prestanu sa provokacijama i u četvrtak će održati sednicu parlamenta tzv Republike Kosovo na kom će inicirati osnivanje međunarodnog tribunala za navodne srpske zločine na tzv. Kosovu.

Kako saznaje Espreso.rs iz diplomatskih izvora ovaj sud, kako su ga Albanci već prozvali “Strašni sud za Srbe” osmišljen je po ideji Londona, a cilj je napraviti istu priču kao sa Hagom i za sva dešavanja na Kosovu tokom 1998. i 1999. optužiti Srbe.

– Specijalni savetnici iz Londona osmislili su čitav plan, po kom će Priština predložiti formiranje suda, a London će odmah podržati tu ideju. Prve pozivnice na odgovornost trebalo bi da dobiju generali Lazarević i Delić. Čitavu pomoć ova ideja naravno imaće i od SAD, te nije slučajno što je baš Lazarević zasmetao američkom ambasadoru. Potrebno je ponovo satanizovati čoveka – otkriva naš izvor.

Prema njegovim rečima, dosijei, namešteni svedoci i istrage su odavno spremne, a sada je na redu “politika” da reši slučaj.

PREMIJER ALBANIJE POKAZAO ALBANSKOG ORLA, A ONDA JE KSENIJA VUČIĆ PODIGLA TRI PRSTA! Rama bukvalno zanemeo (FOTO)

Da je sve završeno i na Kosovu potvrdio je i tzv Gospodar Kosova Kadri Veselji koji je  najavio da će u četvrtak zakazati sednicu na kojoj će inicirati osnivanje međunarodnog tribunala za navodne srpske zločine na tzv. Kosovu.

– Započećemo prvu fazu, uspostavljanje državne komisije u kojoj će biti predstavnici svih političkih grupa, udruženja, odgovarajućih institucija, pravosuđa, policije, tužilaštva… Nastavićemo drugom fazom koja je veoma važna: dokumentacija. Treća faza je međunarodni tribunal – tvrdi Veselji.

Podsetimo generali Lazarević i Delić su jedni od simbola otpora NATO paktu tokom 1999. godine.

General Vladimir Lazarević bio je 1999. godine komandant Prištinskog korpusa Vojske Jugoslavije, a kasnije i komandant Treće armije VJ.

“Nikada ni za jedan zločin, ni za jedno ubistvo, ni za jednu smrt, bilo koga i bilo gde, nisam bio ni optužen, ni suđen ni osuđen”, rekao je general Lazarević za srpske medije o svojoj presudi pred Tribunalom u Hagu.

foto: AP / DARKO VOJINOVIĆ

General Božidar Delić tokom sukoba na Kosovu i Metohiji i za vreme NATO bombardovanja bio je komandant brigade Vojske Jugoslavije raspoređene na granici Srbije i Albanije. Čin generala dobio je 1999. godine. Proslavio se u Bitci na Paštriku.

“UVEK NEVINI PLATE CENU” Američki general Ben Hodžis položio venac na SPOMENIK DECI UBIJENOJ U NATO AGRESIJI

Pored ovih generala na spisku su i mnogi drugi viđeniji Srbi o kojima su mediji puno pisali, a jedan od njih je i bivši načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković.

 

(Dnevne.rs/Izvor: Espreso.rs)