ALARMANTNO UPOZORENJE PREDSEDNIKA SRBIJE: Albanci će primeniti silu na SEVERU KOSOVA

predsednik

Foto Tanjug/J.Pap

Vučić je rekao da je ozbiljno upozorenje albanskih lidera da žele da uspostave veću kontrolu nad severom Kosova i da će to značiti da će Albanci primeniti silu kako bi to uradili.

– Vide da na severu imaju ozbiljan otpor. Po svaku cenu hoće da slome taj otpor i zato koriste srpske političare – konstatovao je on.

Vučić je upitan da prokomentariše najavu da od ponedeljka prodavnice na severu Kosova i Metohije neće raditi, i da li preti humanitarna katastrofa, rekao da ne zna da je to neko najavio.

– Načitao sam se i naslušao gluposti od naših političara koji staju u odbranu Ramuša Haradinaja time što govore da humanitarna katastrofa odgovara Beogradu. Sve da smo takvi geniji, što nas odajete pred međunarodnom zajednicom ako je tako? Što radite protiv svoje zemlje? To govori o njihovim namerama. Što stajete u albansku stranu? – upitao je on.

POGINUO MOTOCIKLISTA: Vraćao se sa moto skupa iz Zaječara, pa se zakucao u kamion

Vučić je objasnio da je ono što se dešava na Kosovu i Metohiji vezano za pucanje na kombi koji je išao alternativnim putem i upitao ko će sada da prevozi robu da prihvati da se puca na njega.

– Što da izgubite glavu da biste nekom dopremili robu? Ne može drugačije da se dopremi, jer postoji taksa od 100 odsto. Da damo šećer i ulje, hleb za koji će se platiti dupla cena, a da to ide u kasu Prištine? Postoje rešenja. Snalazićemo se, ali neću o tome da pričam. Svakako naš narod neće ostati gladan – podvukao je on

Ponovio je da neki rade protiv svoje države time što vide najprljaviju kampanju protiv sopstvenog naroda na severu Kosova.

– Znam odakle to ide. Znam šta rade pojedine strane zemlje, kako agenture zahtevaju, zašto im je važno da se razbije sever. Oni sever osećaju kao rak ranu nezavisnom Kosovu i rade sve to preko domaćih političara i medija – objasnio je on.

Kaže da je mislio da je igrarija kada je Haradinaj najavio da će ga srušiti na ulici u Beogradu, dodajući da ni danas ne vidi direktnu korelaciju, ali da je dobro razumeo, jer je video neke politicare koji dobro žive pod okriljem Haradinaja.

– Kada sam video sve to i kako pojedine strane agenture kako insistiraju na razaranju severa počeli smo da se štitimo, branimo i gledamo da ukažemo šta se dešava. Ljudi ne moraju da brinu, neće biti gladni, ali da li mislite da je prijatno da pucaju iz automatskog oružja na kombi kada prevozite hranu? – kazao je on.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da ne može da prognozira šta će se dešavati po pitanju rešavanja kosovsko-metohijskog pitanja posle otkazivanja sastanka u Parizu, ali je ukazao da u Beograd uskoro dolazi francuski predsednik Emanuel Makron.

NEVERICA! NOVAKU PAO MRAK NA OČI: Dosta mi je svega, povlačim se! (INFO)

Upitan da li bi jače uključenje Vasingtona u rešavanje kosovsko-metohijskog pitanja bilo dobro za Srbiju, kaže da je Vasington već uključen, da su Amerikanci uvek prisutni i uvek aktivni.

-A, dajte da još nekoga uključimo ko je priznao nezavisno Kosovo, a da ne uključimo nikoga ko ga nije priznao – primetio je predsednik.

– Da li da imamo više poverenja u Donalda Trampa nego u prethodnu administraciju, da, a da li oni mogu da menjaju svoje suštinski u odnosu na one ranije, ne, to je varka čiju udicu mi ne smemo da progutamo – rekao je Vučić.

         

(Dnevne.rs/Izvor: Srbija Danas)