ALARM U STAROJ PAZOVI, SVI TRAŽE PETRA (13): Dečak nestao dok je vozio bicikl, u toku POLICIJSKA POTRAGA (FOTO)

decak

Foto: Privatna arhiva

Petar Mitrović (13) iz Stare Pazove nestao je sinoć oko 23 sata dok se vraćao kući. Policija od tada intenzivno traga za njim, a mole se i građani za pomoć. Ipak, psiholog Aleksandra Janković upozorava da haos može da bude kontraproduktivan, šta više fatalan.

– U slučajevima nestalih osoba, a naročito dece, važno je aktivirati javnost, jer to može da olakša policiji posao.

Ono što je ključno je da ne zaboravimo da je policija glavni rukovodilac potragom i da je koordinacija sa policijskim timom nužna, kaže psiholog Aleksandra Janković apelujući na ljude koji žele da pomognu da slušaju uputstva stručnih osoba.

Dodaje da ljudi ponekad iz najbolje namere mogu da naprave pogreške koje vode do guboitka vremena, a to u ovom i sličnim slučajevim bukvalno ne sme da se dogodi.

– Ispoštujte dva faktora: koordinaciju sa nadležnima i ozbiljnu procenu informacija.Uključivanje vršnjaka u traženje nestalog deteta može da izazove kontraefekat, jer deca nemaju dobru procenu poruka koje primaju u vidu infomacija, te bih savetovala roditelje da često pitaju svoju decu šta su čuli, pročitali, videli i da preuzmu odgovornost kako bi se izbegao haos i kako bi bilo omogućeno policiji da radi svoj posao, jasna je Jankovićeva.

Ovo je fotografija načinjena neposredno pre nestanka. Upravo u ovu crnu trenerku je Petar bio odeven kada je poslednji put viđen.

nestao

Foto: Privatna arhiva

Kako nezvanično saznajemo, dečak se pre nestanka dopisivao sa bratom nakon čega mu se gubi svaki trag.

Porodica je obavestila policiju, jer se nije dešavalo ranije da Petar igde ode, a da se ne javi.Kako nezvanično saznajemo, kamere u Zmaj Jovinoj ulici snimile su dečaka kako vozi bicikl. Trag mu se gubi u Ulici Branka Radičevića, kada je krenuo ka kući.

Moli se svi koji imaju informacije o Petru da obaveste najbližu policijsku stanicu.

   

(Dnevne.rs /Izvor: Mediji, Blic /Kurir.rs/Jelena Bojić Obradović)