“AKCIJA GODINE” Za prištinske medije događaj 2018. godine – hapšenje Marka Đurića

Đurić

Foto: Tanjug

Prištinska “Koha” je hapšenje Marka Ðurića, šefa Kancelarije za Kosovo i Metohiju, u martu 2018, proglasila za – “akciju godine”.

Taj prištinski list na albanskom jeziku ocenjuje da je severni deo Kosova “ostao tačka žarišta”, a za posete srpskih zvaničnika tom delu pokrajine kaže da su bile “stalni povod napetosti”.

U tekstu se navodi da je Ðurić, kako se tvrdi, “uprkos zabrani”, u martu učestvovao na jednoj manifestaciji na severu Kosova kako bi govorio o situaciji u kojoj se Srbi nalaze, kada je bio uhapšen, prenosi sajt Kos sev.

STRAVIČAN OBRAČUN U NOVOJ PAZOVI: Nožem izbo mladića po vratu i leđima (INFO)

– Dok je čitav događaj bio propraćen prenosom uživo, brojne naoružane snage kosovske policije ušle su u objekat, u kojem je bilo okupljeno mnogo ljudi, da bi uhapsile Ðurića – piše “Koha”.

Ðurić je, dodaje list, opisujući svoj izbor “akcije godine”, bio primenom sile ubačen u policijsko vozilo i prevezen do Prištine.

‘TAJ BI POSVAĐAO I 2 OKA U GLAVI’: 5 razloga zašto je Milo Đukanović nešto NAJGORE što se desilo odnosu Srba i Crnogoraca

– Tu je, navodno, po naređenju predsednika Tačija, Ðurić izveden iz automobila koji ga je dovezao na nekoliko metara od policijske stanice i praktično je vučen u prisustvu desetina građana koji su dovikivali i snimali. Ðurić je oslobođen u roku od nekoliko sati, ali je taj čin još više otežao odnose između Kosova i Srbije – piše “Koha”.

(Dnevne.rs/Telegraf.rs/Izvor: Tanjug)