AKCIJA BIA, TUŽILAŠTVA I POLICIJE: Uhapšena 2 predsednika suda i sudija zbog primanja mita! (INFO)

DNEVNE

Foto: Dnevne.rs

Predsednik Višeg suda u Šapcu Gojko Lazarev, predsednik Osnovnog suda u Loznici Dragan Cvetinović, sudija Osnovnog suda u Loznici Oliver Lazarević i još jedna osoba uhapšeni su zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela primanje i davanje mita i zloupotreba službenog položaja, izjavila je državni sekretar u ministarstvu unutašnjih poslova Biljana Popović Ivković

Saradnjom Bezbednosno informativne agencije, Tužilaštva za organizovani kriminal i policijeuhapšena su dva predsednika suda i jedan sudija zbog sumnje da su primali mito da bi osuđenima odložili kazne zatvora ili im omogućili da u potpunosti izbegnu odlazak u zatvor, saopšteno je večeras iz tog Tužilaštva.

Zbog sumnje da su primali mito i zloupotrebili službeni položajuhapšeni su predsednik Višeg suda Gojko Lazareva, predsednik Osnovnog suda Dragan Cvetinović i sudija Osnovnog suda Olivera Lazarević, kao i jedno lice koje je učestvovalo u pomaganju da se izvrše ova krivična dela, navodi se u saopštenju.

[adsenseyu4]

Nikome nije prijatno da vidi da oni koji dele pravdu i staraju se o zakonitosti rada sudova, budu lišeni slobode zbog osnovane sumnje da su počinili teška krivična dela.

Međutim, to je jasna poruka građanima da nema izuzetih od zakona, bez obzira koju funkciju neko obavljao. Zajedničkim radom Tužilaštva za organizovani kriminal i pripadnika službi bezbednosti i Ministarstva unutrašnjih poslova, država je pokazala odlučnost u borbi protiv korupcije i kriminala. Kada neko sa ovako važnom društvenom funkcijom, a zarad lične koristi zloupotrebi službeni položaj, to duboko uruši poverenje građana, ne samo u pravosuđe, već i u celu državu. Verujem da će nadležni državni organi efikasno postupati u ovakvim slučajevima, kako bi se u što kraćem roku došlo do pune istine, da bi oni za koje se dokaže da su radili mimo zakona, snosili posledice i odgovornost za dela koje su počinili – izjavila je ministarka prave Nela Kuburović.

Osumnjičeni će biti saslušani u Tužilaštvu za oganizovani kriminal nakon čega će, kako se navodi, biti doneta odluka o daljem toku krivičnog postupka.

[adsenseyu1]

(Telegraf.rs / Tanjug)

[adsenseyu5]

[adsenseyu2]