ADVOKAT TOMA FILA: Haradinaj mi je priznao, Amerika želi VELIKU ALBANIJU!

advokat

Foto: Printscreen/youtube

Najpoznatiji srpski advokat Toma Fila tvrdi da mu je ratni zločinac i aktuelni premijer lažne države Kosovo Ramuš Haradinaj rekao da Sjedinjene Američke Države žele da naprave ‘veliku Albaniju’!

Fila kaže da mu je Haradinaj svojevremeno u Hagu rekao da se protivi ujedinjenju Kosova i Albanije, ali da će do toga sigurno doći ukoliko to želi Vašington. Prema njegovim rečima, Haradinaj je bio iznenađen činjenicom da Srbija ne sluša Ameriku, jer bi joj u tom slučaju ‘išlo mnogo bolje’.

‘Gospodar Kosova’

Naš sagovornik kaže da je u trenutku Haradinajeve priče o ‘velikoj Albaniji’ u Hagu bio u društvu Nikole Šainovića.

– Haradinaj je rekao da se čudi Srbiji zato što ne sluša ono što Amerika priča. Jer, tobože, Prištini ide dobro, pa bi u slučaju da slušamo Vašington i nama krenulo nabolje. Onda je u nekom trenutku bila priča o eventualnom ujedinjenju Kosova i Albanije. Pitali smo ga: “Je l’ hoćete da se pripojite Albaniji?” Haradinaj nije krio da je protiv te ideje, jer mu je očigledno lepo da gospodari “svojim i celim” Kosovom. Direktno nam je odgovorio: “Nisam lud! Kosovo je moje. Ali ukoliko Amerikanci kažu, pripojićemo se. Ako oni budu to zatražili, u redu je…” – prenosi Fila.

Komentarišući Filinu izjavu, Marko Đurić, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, kaže da su Albanci na Kosovu jako razočarani i da nije nikakva tajna da mnogo njih priželjkuje ujedinjenje sa Albanijom.

– Ta lažna država nesumnjivo je postala prava crna rupa Evrope. Tamo je čak 63 odsto ljudi nezaposleno, a većina građana želi stvaranje ‘velike Albanije’, a ne nezavisno Kosovo. Već danas oni se energetski povezuju i tako prave ‘energetsku veliku Albaniju’. Osim toga, velike države koje podržavaju jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova otvoreno kažu da bi najviše volele da Srbija prizna Kosovo. Ali kompromisno rešenje nije priznanje Kosova, jer bi to bilo ispunjenje onoga što Albanci traže – upozorava Đurić

Sve manje prostora

Marketinški stručnjak Nebojša Krstić smatra da predsednik države danas ima daleko mali prostor za delovanje u odnosu na sve njegove prethodnike.

– Prostor je širine oštrice žileta po kojem predsednik gazi. Vučić pokušava da od izgubljene partije izvuče remi. Ne predaje se uprkos tome što protiv sebe ima Albance kojima se gleda kroz prste. Nije tajna da Albanci iza sebe imaju SAD i značajan deo domaće političke elite, koja im svesno ili nesvesno pomaže. Jedino dijalog Srbiju drži u igri. Nastavak dijaloga je potreban, jer dokle god smo u njemu, postoji šansa za rešenje – zaključuje Krstić.

HARADINAJ TVRDI: Vučić, Tači i Rama pod vođstvom Mogerini razgovarali o podeli Kosova (INFO)

Dačić: Upozorene 24 države o pritisku

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić potvrdio je da Srbija ima saznanja o tajnom spisku iz Prištine od 24 države koje treba na sve načine pritiskati da promene stavove o nezavisnosti Kosova.
– Sve države koje treba da pritiskaju druge su upozorene da vode računa šta rade. Skrenuli smo pažnju svim zemljama da to predstavlja problem u našim odnosima i da pažljivo pratimo sve – naveo je Dačić.

PUTIN POZVAO NA PARADU PRAVE SRPSKE HEROJE! Zbog ove odluke Srbi će ga OBOŽAVATI

Šta Šiptari podrazumevaju pod ‘velikom Albanijom’

* Današnja Albanija
* Kosovo, Preševo, Bujanovac, Leskovac, Vranje i Prokuplje
* Ulcinj, Plav, Rožaje i Podgorica (Crna Gora)
* Zapadna Makedonija i Skoplje
* Deo Grčke do grada Janjine i ostrvo Krf

(Dnevne.rs/izvor: Informer)