ACA LUKAS O OPTUŽBAMA: “Mirković me je iskoristio za svoje prljave poslove”

pevač

Foto: Printscreen/youtube

Pevač Aleksandar Vuksanović (Aca Lukas) za “Blic” je ispričao da ga je estradni menadžer i bivši čelnik Zaječara iskoristio za prljave poslove

Kako smo pisali, Mirković je uhapšen pre dva dana zbog nabavke 2.000 novogodišnjih paketića, čime je opština oštećena za 14 miliona dinara, kao i zbog milionskih malverzacija u FK Timok.

Postoje sumnje da je Mirković, takođe zloupotrebivši službeni položaj, zajedno sa tadašnjim čelnicima kluba Draganom Paunovićem i Aleksandrom Vuksanovićem oštetio budžet opštine za čak 20 miliona dinara.

[adsenseyu5]

Kako Lukas priča za „Blic“, u Fudbalskom klubu Timok bio je samo zato što ga je Mirković to zamolio.

– Prvo što želim da kažem jeste da podržavam istražne organe i ni u jednom trenutku nikada nisam posumnjao u njihov rad, zato i nemam problem da pričam na ovu temu, pogotovo što mi je obraz u ovoj priči čist. Da je Saša Mirković uhapšen saznao sam iz medija, kao i da je protiv mene podignuta krivična prijava – priča Lukas.

Kako kaže, on je bio zadužen za “motivaciju igrača”.

HEROJ KOME SRBIJA DUGUJE ODLIKOVANJE: Grk koji je odbio naređenje da nas bomabrduje 1999. i vratio svoj brod u luku (VIDEO)

– Ponoviću još jednom da sam ja bio samo fiktivni predsednik FK Timok jer me u to vreme Mirković to zamolio. Moja jedina uloga je bila da motivišem fudbalere i da sa njima razgovaram kada god sam imao prilike zbog svojih obaveza. Sve vam je jasno jer sam samo jednom bio na sastanku Upravnog odbora – priča Vuksanović.

On ističe da nije imao dodira sa ugovorima koji su potpisivani u ovom klubu, a koji su sada, zbog navodnog pranja para, predmet istrage.

– Što se tiče mojih potpisa, oni ne postoje jer nikada nijedan papir nisam potpisao a da ima veze sa tim fudbalskim klubom. Štaviše, kada god sam hteo da motivišem fudbalere, čašćavao sam ih iz svog džepa, a sa finansijama Timoka nisam imao, ponavljam, nikakve veze – navodi on.

[adsenseyu1]

Na pitanje da li je bio upoznat sa Mirkovićevim malverzacijama, Lukas kaže:

– Pre nekoliko godina sam načuo da on pravi kombinacije i da pare koje treba da daje fudbalerima prebacuje na TV “Best”. Odmah sam ga pitao da li je to istina i tada smo ušli u žučnu raspravu i od tada sa njim ne razgovaram. Između ostalog, ja sam njega tužio po nekoliko osnova, a jedna od tih je upravo Timok. Tada nisam dao zvaničnu ostavku jer nije postojao zvaničan ugovor koji je mogao da se raskine. Ponavljam, dodir sa parama nisam imao. Glupo je da se pravdam jer znamo svi da Lukas zarađuje isključivo od svog pevanja i da mu druge pare ne trebaju. Da nisam čist, sigurno bih bio uhapšen, tako da nadležni znaju da u to nisam umešan. Verujte mi da mi pored svih mojih muka ova ne treba – zaključuje pevač.

Podsetimo, Mirković, Vuksanović i Paunović osumnjičeni su da su od avgusta 2013. do februara 2015. zaključili štetan ugovor između FK Timok i Timočka TV i radio, prema kojem klub televiziji treba da isplati 20.944.000 dinara za prenose utakmica i medijsko promovisanje. Od ove sume 1.872.000 dinara sa računa televizijske kuće odmah je prebačeno na račun privrednog društva „Beoton R“ iz Bora, čiji je faktički vlasnik Mirković. Ugovor je sklopljen uprkos tome što mahom televizije plaćaju klubovima prava za prenos utakmica, a ne obrnuto.

„UDARAO SAM JE SVE DOK SAM IMAO SNAGE“ Nasmrt prebio nevenčanu suprugu jer je celo veče „nepristojno igrala“ sa drugim muškarcima (INFO)

Saša Mirković štrajkuje glađu

Anka Mirković, majka Saše Mirkovića koji se nalazi u pritvoru do 30 dana, kaže za “Blic” da njen sin štrajkuje glađu jer se “nepravedno, po političkoj liniji, nalazi u pritvoru”.

– Saša je ispred desetak policajaca izjavio da neće uzimati ni hranu ni vodu jer je nepravedno optužen. On u pritvoru štrajkuje glađu i zbog toga je završio u Urgentnom centru gde su mu dali infuziju – priča Anka Mirković.

DRAMA NA SUĐENJU: Mirjana otkrila kojim se PRLJAVIM TRIKOM Miroslav Ilić poslužio na ročištu!

Saša je uhapšen u ponedeljak dok je bio sam u svom stanu u Beogradu, i urađen je pretres stana. Nakon toga, izvršen je i pretres njegove kuće u Beogradu, a zatim je maricom sproveden u Zaječar.

– Dovezli su ga u našu porodičnu kuću oko 15 sati. Tada je on pred svima kazao da ne uzima ni hranu ni vodu i da će tako nastaviti jer je nepravedno uhapšen. Molila sam ga da popije makar gutljaj vode, ali je on to odbio. Pretres naše kuće trajao je oko tri sata, pregledan je svaki papirić, ali ništa nisu našli – navodi Anka. S. B.

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Izvor:Aleksandra Vučićević,Blic.rs)

[adsenseyu2]